Ugrás a tartalomra
MTI/Vajda János

Újabb Pfizer-szállítmány érkezett Magyarországra

2021-01-26
19:37
2021-01-26
19:47
Forrás
MTI
12 ezren már a második oltáson is túl vannak

Újabb, több mint 25 ezer ember beoltására elegendő Pfizer-szállítmány érkezett Magyarországra. Délelőtt érkezett meg a szállítmány a Szent János Kórházba. Az Észak-közép-budai centrumba ezúttal 4 tálca oltóanyag érkezett, december óta ez az 5. szállítmány, amit kaptak. December 26-a óta folyik az egészségügyi dolgozók oltása, ami lassan befejeződik, az idősotthonokban pedig folytatódik. Az országban eddig már 150 ezren kapták meg a vakcinát, közülük 12 ezren már a második oltáson is túl vannak. Naponta több száz ember oltottságát tudják garantálni a kórházak – közölte az M1 Híradója.

Lassan lezárul az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása, de folytatódik az idősotthonokban élők oltása - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília azt mondta, lassan szeretnének az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltásának a végére érni. Az országos tisztifőorvos szólt arról is, hogy folytatódik a szociális intézményekben élők oltása. Mint mondta, 1600 idősotthon és további 300 bentlakásos intézmény van Magyarországon, és eddig nyolcvan ilyen típusú ellátóhelyre jutottak el.

Pfizer-BioNTech
vakcina
védőoltás

Most

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.