Ugrás a tartalomra

Újabb történelmi mélypontra gyengült ma a forint az euróhoz viszonyítva

2019-09-23
20:06
Forrás
euronews.com, MTI
Egy euró 335,41 forint is volt este hét óra előtt a bankközi devizapiacon.

A svájci frankkal és a dollárral szemben is gyengült ma a magyar fizetőeszköz. Elemzők szerint a forintgyengülés szerencsére nem okoz akkora bajt, mint 8-12 éve, mivel mára a devizahitelek aránya nagyjából 1 ezrelék lett az összes hitelen belül. Az is szerencse, hogy legalább nem egyszerre zuhan az árfolyam, hanem lassan, fokozatosan gyengül a forint. De ettől még sokak számára rossz hír, ami most történik. Buknak az árfolyamon az importáruk vásárlói, az autósok és az eurózónába utazók is, de azok a termékek is drágulhatnak, amelyeknek az árába nagyobb szállítási költség épült be.

forint
euró
gyengülés
árfolyam

Most

06:55

Tíznapos nemzeti gyász Spanyolországban

Ma tíznapos nemzeti gyász kezdődik Spanyolországban a koronavírus-járvány áldozatainak emlékére. A gyász idejére félárbócra engedik a közintézményekre kihelyezett zászlókat.
22:35

A VIVE 25 éve

Nagy várakozás előzi meg a VIVE magyarnóták és csárdások fesztiváljának szeptember 26-ra és 27-re tervezett 25 éves jubileumi ünnepségét.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.