Ugrás a tartalomra

2020 legjobb nagybecskereki sportolói

2021.04.28
15:14
2021.04.28
19:53
Forrás
Pannon RTV
A koronavírus-járvány ellenére a nagybecskereki sportolók 2020-ban is jó eredményeket értek el, ráadásul a város 2021-ben az Európa Sportvárosa cím viselője lett – hangzott el a Város Sportszövetségének díjátadó ünnepségén.

A város dísztermében megtartott, sorrendben 15. díjkiosztó ünnepségen 12 kategóriában 26 elismerést adtak át. Az eseményen jelen voltak a köztársasági és a tartományi sportszervezetek képviselői. Az elmúlt év két legjobb nagybecskereki felnőtt sportolója Nemes Viktor birkózó és Nevena Džamić röplabdázó volt.

Aleksandra Uzelac röplabdázó: „Mint minden sportolónak, nekem is ez az elismerés elsősorban a sok lemondásért és az erőfeszítésekért jár. Természetesen örülök neki és arra motivál, hogy még keményebben eddzek.”

Nagybecskereken nagy hagyománya van a vízi sportoknak. Mindig élen járók voltak a vízilabdázók, az úszók és a kajakosok.

Srđan Đorđević, a nagybecskereki Begej Kajak Klub edzője: „Valóban jó eredményeink vannak, és abban bízok, hogy az idén még jobbak leszünk, mivel három versenyzőnk jogot szerzett az Európa-bajnokságon való részvételre, amire ez év júniusában kerül sor Lengyelországban. A három név közül kiemelném a két leányversenyzőnket, Orbán Beatrixot és Biljana Vukovot.”

A sportolókat a versenyzés lehetőségétől fosztotta meg a helyzet – mondta Simo Salapura, Nagybecskerek polgármestere: „Sok szempontból különleges volt a 2020-as év. A sportolóknak nem volt sok alkalma a megmérettetésre, de az anyaegyesületeikben rendszeresen edzettek. Ugyanakkor az emberbaráti tevékenységekből is kivették a részüket, segítve a polgártársaiknak a járvány elleni küzdelemben.”

Nagybecskerek az Európa Sportvárosa cím viselője az idén. 1956 óta minden olimpiának volt becskereki résztvevője. Így lesz ez az idén Tokióban is.

Nagybecskerek
Sportszövetség
dijátadó

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.