Ugrás a tartalomra

2024: az olimpia és a labdarúgó Eb lesz az év csúcseseménye

2023.12.27
09:27
Forrás
MTI
Februárban kerül sor a vizes világbajnokságra Dohában.

A párizsi olimpia lesz a legnagyobb sportesemény a 2024-es esztendőben, amelyben nyáron labdarúgó Európa-bajnokságra is sor kerül. A francia fővárosban július 26. és augusztus 11. között rendezik meg a XXXIII. nyári olimpiai játékokat, majd augusztus 28. és szeptember 8. között a XVII. paralimpiát.

Vízilabdában külön, de egy időben rendezik a női és a férfi Európa-bajnokságot január elején Hollandiában és Horvátországban, és szokás szerint ugyanebben a hónapban lesz a férfi kézilabda Eb is Németországban.

Februárban kerül sor a vizes világbajnokságra Dohában, egy hónappal az olimpia előtt pedig Belgrádban Európa-bajnokságon versenyeznek az úszók. Atlétikában Glasgow ad otthont a fedett vb-nek márciusban, majd júniusban Róma a szabadtéri Európa-bajnokságnak.

Az olimpia melletti másik csúcsesemény jövőre a németországi labdarúgó Európa-bajnokság lesz, amelyre a magyar válogatott csoportelsőként jutott ki. Marco Rossi szövetségi kapitány csapata Svájc ellen kezd június 15-én Kölnben.

olimpia
Eb
labdarúgás
2024

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.