Ugrás a tartalomra

2:1-es vereséget szenvedtek a Spartacus lányai a Rosengardtól

2023.10.11
18:54
2023.10.11
20:39
Forrás
Pannon RTV
2:1-es vereséget szenvedett a Spartacus női labdarúgó csapata a svéd Rosengard együttesétől a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában. A mérkőzést Topolyán játszották a TSC Arénában. A visszavágóra egy hét múlva kerül sor Malmöben.

A Rosengard az első perctől kezdve irányátsa alá vette a játékot és már a 9. percben Caroline Seger góljával megszerezték a vezetést. A 29. percben azonban a Spartacus egyenlíteni tudott, Željka Belovan talált a Rosengard hálójába. Az első félidő 1:1-gyel zárult.

A második játékrészben a szabadkaiak inkább a védekezésre összpontosították, de ennek ellenére a 72. percben újabb gólt kaptak, Ria Öling talált a Spartacus kapujába, ezzel pedig be is állította a 2:1-es végeredményt. A szabadkaiak friss igazolása, Vágó Fanny nem léphetett pályára, mivel a Ferencvárossal már játszott a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében.

Vágó Fanny, Spartacus NLK, Szabadka: „Nagyon jó volt nézni, hogy egy ilyen nagy múltú csapat ellen ilyen teljesítményt nyújtottunk, és azt gondolom, hogy megvoltak a lehetőségek, néha egy picit bátortalanok voltunk, de azt gondolom, hogy méltó ellenfelei voltunk a Rosengardnak, és azt gondolom, hogy ez még nem dőlt el, hiszen 1:0-ra bárki tud nyerni idegenben is, és ezzel a mentalitással kell pályára lépni. Természetesen azért igazoltam ide, mert hiszek ebben a csapatban, és igenis képesnek tartom ezt a csapatot arra, hogy a Rosengard ellen továbbjusson és a Bajnokok Ligájában tudjak szerepelni.”

Boris Arsić, a Spartacus vezetőedzője pozitívan értékelte a mérkőzést a nagy tapasztalattal rendelkező Rosengard ellen. A továbbiakban minden erejükkel a revansra készülnek.

Boris Arsić, vezetőedző, Spartacus NLK, Szabadka: „Igyekeztünk bátran belemenni a játékba, szerintem egyenrangú ellenfél voltunk, úgy vélem néhány pillanatban még jobbak is voltunk, kár, hogy néhány helyzetet nem oldottunk meg jobban, néhol elhamarkodottak voltunk, szerintem leginkább az utolsó passznál. Sok helyzetben jobban is reagálhattunk volna, és jobban befejezhettük volna az akciókat, egyszerűen hanyagul reagáltunk, és kihagytunk bizonyos helyzeteket, amelyek kedvezőek lettek volna számunkra.”

A visszavágót egy hét múlva játsszák Malmöben.

Spartacus
női labdarúgó
Rosengard
Bajnokok Ligája
selejtező
Topolya
TSC Aréna
Malmö
Boris Arsić
Vágó Fanny

Most

07:48, Frissítve: 07:59

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt történt az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában. Egy 13 éves fiú reggel fél 9-kor, apja fegyverével nyitott tüzet a biztonsági őrre, aki testével védte a tanulókat.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.