Ugrás a tartalomra

3D íjászverseny Magyarkanizsán

2022.10.23
13:26
2022.10.23
16:18
Forrás
Pannon RTV
Több mint 70 versenyzővel tartották meg Magyarkanizsán a 3D íjászversenyt a Magyarkanizsai Íjászkör szervezésében. A több körös verseny az Erdészház és annak környékén zajlott, 12 célponttal és öt korosztályban.

A 3D-íjászat az mellett, hogy legnehezebb terepíjászati mód, a legizgalmasabb is - mondják azok, akik ezt a sportágat űzik.

Mitrov Saša, Szabadkai Veterán Íjászklub alapító tagja: „Ez a 3D verseny számomra  azért kihívás, mert ez olyan, mint egy vadászatnak a replikája és az állatok természetes nagyságban vannak és különböző távolságokon és különböző stílusok vannak az íjászok között.”

Magyarkanizsán az első ilyen íjászversenyt 2017-ben szervezték meg, akkor is és most is nagy létszámmal tartották meg az eseményt. 74 íjásszal startolt el a verseny, amelyen nem csak itteni, hanem magyarországi íjászok is részt vettek.

Rada Mihály, íjász, Kecskemét: „Gyakorlatilag fél éve íjászkodunk. Nagyon jó kikapcsolódás, nagyon jó sport. Én nagyon sok sportot kipróbáltam már:  repülést, mindenféle sportot, de ez most megmaradt.”

Az eseményen 7 kategóriában és 5 korcsoportban mérhették össze tudásukat az íjászok. A versenyen 12 célpontot állítottak fel, amelyek állatonként 2 vesszővel, két körben voltak lőhetők. Életnagyságú vadállat-utánzatokra kellett célozni a versenyzőknek.

Nádi Endre, elnök, Magyarkanizsai Íjászkör: „12 állomás van, ebből a 12 célból kettő mozgócél, az egyik egy drótkötélre akasztott vaddisznó, amelyik fut és mozgásban kell eltalálni, a másik pedig egy érdekes szerkezet, egy pörgő állvány, amin két kis állat van egy róka és egy mosómedve és azokat kell mozgásban eltalálni.”

A 3D-íjászat jó távolságbecslő képességet követel, valamint az íjászoknak az íjaikat is kivételesen jól kell ismerniük. A verseny legjobbjai éremben részesültek.

Magyarkanizsa
3D íjászverseny
Magyarkanizsai Íjászkör

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.