Ugrás a tartalomra

44. Nemzetközi kajakregatta Magyarkanizsán

2018.08.12
13:26
2018.08.12
16:29
Forrás
Pannon RTV
Kilenc kajak klub mérte össze tudását 24 versenyszámban Magyarkanizsán a 44. Nemzetközi kajakregattán és a 9. Kanyó Zoltán emlékversenyen, amelyet hagyományosan a Tisza-parton rendeztek meg.

A Tiszán startoltak a kajakosok, ahol a regatta 500 méteres távját kellett teljesíteniük. A magyarkanizsai lányok is igen jó eredményeket értek el. Basa Enikő hat éve kajakozik, a magyarkanizsai Testvériség Kajak Klub tagja.

Basa Enikő, kajakos, Testvériség Kajak Klub, Magyarkanizsa: „Párosban mentem Dobó Petrával, és elsők lettünk, egyesben mentem junioroknál, és ott második lettem.”

A szarvasiak már igencsak otthon érzik magukat a magyarkanizsai versenyen, hiszen szoros barátság köti össze a két kajak klubot.
Bátor György, edző, Szarvasi Kajak Klub: „Nagyon sokszor vettünk már részt, hiszen 1972 óta járunk, és majdnem minden évben, amikor lehetett, kijöttünk, tehát több tucatszor voltunk itt versenyen, szerencsére, mert nagyon szeretünk ide jönni. Most 8 utánpótlás korú versenyzővel jöttünk, akik különböző korosztályokban versenyeznek.”

Kilenc kajak klub mintegy 150 tagja nevezett a versenyre. A résztvevők több kategóriában is indulhattak.

Csőke Rudolf, elnök, Testvériség Kajak Klub, Magyarkanizsa: „Ami a versenykiírást illeti, hűek maradtunk a hagyományokhoz, tehát a mini kajakos korcsoportban, a 10-13 éves korcsoporttal bezárólag gyakorlatilag egyesek, párosok, négyesek versenyeznek, illetve a klasszikus versenyrendszer szerinti kölyök, serdülő, ifi, illetve felnőtt versenyeket is rendeztünk, egyesben és páros versenyszámokban is.”

A regattára zömében olyan versenyzők érkeztek, akik korábban is részt vettek már valamilyen megmérettetésen. A rendezvényt idén is a magyarkanizsai Testvériség Kajak Klub szervezte.

Magyarkanizsa
kajak
Kanyó Zoltán

Most

16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 17:11

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.