Ugrás a tartalomra

450-en álltak rajthoz a palicsi Trón Futóklub versenyén (videó)

2017.03.04
17:40
Jubileumi tizedik alkalommal szervezte meg a palicsi Trón Futóklub hagyományos versenyét a Palicsi-tó partján
Jubileumi tizedik alkalommal szervezte meg a palicsi Trón Futóklub hagyományos versenyét a Palicsi-tó partján. A résztvevők a 21 kilométeres félmaratoni és a 7 kilométeres élményfutam közül választhattak. Csaknem 450-en álltak rajthoz a kellemes napsütéses időben. Több országból is érkeztek versenyzők. A befutókat az ünnephez méltóan születésnapi torta várta. Idén is három napig tart a verseny. Péntek este tésztapartival kezdődött, hogy a résztvevők megfelelő mennyiségű szénhidrátot vigyenek be szervezetükbe, ami elegendő energiát biztosít a másnapi versenyhez, majd szombaton jöhetett a futás, vasárnap pedig a lazítás a mórahalmi fürdőben. A legtöbb külföldi futó Magyarországról érkezett. Magyari Donát barátaival jött Budapestről. „Őszinte leszek, első alkalommal hallottunk erről a versenyről, de soha jobb alkalom nincs, mint egy 10. szülinapon elkezdeni a futást itt, ezen a versenyen.” A magyarkanizsai futók szintén népes csapattal jöttek. Ők rendszeresen, minden évben részt vesznek a palicsi versenyen. Sleiher Lívia, elnök, Ark Magyarkanizsai Maratonfutók Klub: „Magyarkanizsáról érkeztünk a kis futó csapattal. Tizenöten jöttünk összesen, és 21-re is jelentkeztünk és 7 kilométeres távra is.” A verseny előtt nem maradhatott ki a bemelegítés sem, ami nem csak az izmokat mozgatta meg, hanem egy kicsit fel is oldotta a hangulatot. Sebastian Ludaić, elnök, Trón Futóklub, Palics: „Elrepült ez a tíz év. Nőttünk, fejlődtünk, nagy versenyre nőtt ki a klub is, nagyon sok új futó van. Ma 30 futó fut először félmaratont. Ez egy óriási siker, tehát több mint 10 százaléka a mezőnynek, a félmaratoni mezőnynek teljesen új futók a 21 kilométeres távon.”



Az időjárás kedvezett a futóknak. 14 fokban, napsütésben teljesíthették a távot. A futás élményét egyedül csak az időnként felerősödő szél árnyékolta be. A legjobb eredmények azonban így is megszülettek. A férfiak mezőnyében a leggyorsabb Tarnai László magyarországi futó volt, a hölgyeknél pedig a belgrádi Trklja Nóra teljesítette leggyorsabban a 21 kilométeres távot.
verseny
Trón Futóklub
tizedik

Most

16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 17:11

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.