Ugrás a tartalomra

49 órán keresztül rótták a köröket a futók Zentán

2020.06.08
12:57
2020.06.08
15:56
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt hétvége az ultrafutás jegyében telt Zentán. A helyi atlétikai pályán 49 órán keresztül rótták a köröket a futók. Az eseményt immár második alkalommal szervezték meg.

Idén több, mint 40 nevező volt, akik összesen 561 kilométert futottak a két nap alatt. Egy többórás váltót a Pannon RTV néhány munkatársa is bevállalt. A futás népszerűsítése volt a célja a zentai ultrafutásnak, amelyet nagy érdeklődés övezett. A szervezők vágya, hogy minden évben egy órával megtoldják az órák számát és akár évente kétszer is megszervezzék az eseményt. Az első futó pénteken 16 órakor állt rajthoz.

Dupák Evelin, futó: „Idén kétszer 15 percet fogok futni most a nyitóórában. Ezt nem egymás után, hanem időkihagyással. Mivel államvizsga előtt vagyok ennyit tudtam most vállalni.”
A 49 órás zentai ultrafutáson részt vett a Pannon RTV is egy háromtagú csapattal. Kollégáink három órát vállaltak.
Calbert Anita, a Pannon RTV munkatársa: „Igazából nagyon meleg volt, ami nagyon megnehezítette ezt a mai futást. Nem gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz. Nekem nagyon sok holtpontom volt.”

Még a gyakorlott futók számára is komoly kihívásnak bizonyult az ultramaraton. Kis Jovák Viktor, szervező: „Sikerült 561 kilométert összesen összefutni, ami 1403 kör itt a pályán, mert ugye 400 méteres körök vannak. 41 résztvevőnk volt összesen, ez több mint tavaly. Azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon elégedettek vagyunk a futással.”
A 49 órás futás utolsó köreit együtt tették meg a résztvevők. A szervezők pedig az esemény után gluténmentes palacsintával kedveskedtek a futóknak.

ultramaraton
Zenta
futás
pálya

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.