Ugrás a tartalomra

Ada visszarajzolta magát a lóversenytérképre

2022.08.21
15:45
2022.08.21
21:22
Forrás
Pannon RTV
Többéves kényszerpihenő után újra benépesült az adai lóversenypálya. Az augusztusi lovas derbinek nagy hagyománya van a Tisza-menti városban, idén pedig a helyi Halász József Lovas Klub szervezésében újra meg tudták tartani.

A 2021-es évet búcsúztató budapesti Ügetőszilveszter győztesének járó címet a Tour De Lux nevű adai ló szerezte meg, amelynek hajtója a csantavéri Angyal Andor volt. Az adai versenyen több mint 20 éve rendszeresen részt vesz, most az Ariana Grande és az Iggy de Sajan nevű lovakkal állt rajthoz.

Angyal Andor, hajtó, Csantavér: „A lovak 1,5 éves koruktól kezdik a felkészülést a versenyekre, és 2 évesen kezdenek el versenyeken részt venni. Az én lovaim most 3 és 4 évesek, már nem első alkalommal futnak, mindent tudnak. Ez folyamatos munkába kerül.”

Kiss Gábor - társával közös tulajdonban lévő - lova, Ariana Grande első helyezettként futott célba. A lótenyésztőnek aktív része volt abban, hogy az adai verseny több év kihagyás után újra megjelenjen a lóversenyek térképére.

Kiss Gábor, lótenyésztő, Ada: „Szép verseny lesz, hiszen 5 éve nem volt sajnos már lóverseny az adai pályán. Végre új szervező, új klubtagok lettek, és kimagasló eredményt várunk el az elkövetkezendőkben is. Köszönhető ez az összes szponzornak, aki hozzájárult ehhez.

Az adai lóversenynek hagyománya van. Az idei futamok győztesei méltó díjazásban részesültek.

Cvitkó Enikő, elnök, Halász József Lovas Klub, Ada: „Egész Szerbiából vannak résztvevők 100 lóval. Az időjárás miatt féltünk, hogy sokan nem jönnek el, de eddig még senki nem jelezte, hogy nem jön el.”

A szeszélyes időjárás ellenére többen választották vasárnapi programként az adai lóversenyt, amelyen belül megtartották a Mirko Vrgov tiszteletére létrehozott emlékfutamot is.

Ada
lóverseny

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.