Ugrás a tartalomra

Adára került a budapesti Ügetőszilveszter serlege

2022.01.13
11:06
2022.01.16
16:41
Forrás
Pannon RTV
A Kincsem Park legnépszerűbb versenynapja, ami több tízezer nézőt vonz minden évben.

Több mint húsz éve Budapest legnagyobb szabadtéri óévbúcsúztató sporteseménye az Ügetőszilveszter. A 2021-es évet búcsúztató sporteseményen a győztesnek járó címet adai ló és hajtója szerezte meg.

Egykoron szebb napokat is látott az adai lóversenypálya, ahol nemzetközileg elismert versenyeket tartottak. Sajnos kiveszőben van Adán a lovassport, de talán van remény az itteni fiataloknak köszönhetően.

Kiss Gábor lótenyésztő testvérével már 8 éves kora óta a lovak szerelmese. Jó vérvonalú lovak vásárlásával ma már a lóversenyzés aktív és eredményes résztvevői. Ménesük jelenleg 5 kimagasló eredményeket elért amerikai ügető versenylóból áll. „Lovaink 7 éve szaladnak már. Vannak, amelyekkel jó eredményt értünk el, vannak, amelyikkel gyengébbet. Kimagasló eredmény volt a kétéves nagyverseny, amit meg is nyertünk Szenttamáson hála Istennek, utána volt a hároméves nagyverseny Zobnaticán, ott csak harmadikak tudtunk lenni.”

Ahogy közeleg a galopp szezon vége, Budapest figyelme az Ügetőszilveszterre irányul, ahol a legutóbbi versenyen az adai lótenyésztő, Kiss Gábor Tour de Lux nevű lovának 1 perc 17 másodperces idővel sikerült elsőként célba érnie Angyal Andor csantavéri hajtóval. „A ló teljesen rendben volt, vártuk nagyon a futást, mert gondoltuk, hogy esélyesek vagyunk, aztán így is alakult. Igazság szerint elégedettek lettünk volna, ha a háromban végez, de nagyon könnyen nyerte, egyéni rekordot futott. Nagyon jó érzés volt 15 ezer néző előtt győztesként a célba haladni, főleg úgy, hogy a fogadók nagy része őt favorizálta, sokan játszották meg őt a fogadóirodákban is. A 15 ezer néző java nekünk szurkolt szerintem.”

Kiss Gábor idei célja Tour de Lux nevű lovával, hogy a négyéves lovak által futott Szerb Ügetőderbit is győzelemmel zárják.

Ügetőszilveszter
Kiss Gábor
Angyal Andor
lóverseny
ügetőverseny
derbi

Most

12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.