Ugrás a tartalomra

Angelina Topić ötödik lett a világbajnokságon

2024.03.02
08:10
2024.03.02
15:21
Forrás
Szerbiai RTV
A mindössze 18 éves szerb magasugró 192 centiméterig jutott a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokságon.

Angelina 184 centin kezdet, amit elsőből meg is ugrott. A 188-as magasságot már csak másodikra sikerült abszolválnia. A szerb országos csúcstartó ezt követően a 192 centimétert harmadikra ugrotta át. Ekkor már csak hatan voltak versenyben a glasgowi döntőben.

A szerb magasugró ezt követően az egyéni csúcsának számító 197 centiméterrel is megpróbálkozott, de nem sikerült átugrania a lécet. A versenyt az ausztrál Nicola Olyslagers nyerte, a második helyen a fő esélyesnek számító ukrán Yaroslava Mahuchikh fejezett, míg a bronzérem a szlovén Lia Apostolovski nyakába került.

Angelina Topić
világbajnokság
atlétika

Most

07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.