Ugrás a tartalomra

Átadták a Vermes Lajos-díjakat Szabadkán

2024.02.23
17:16
2024.02.23
17:37
Forrás
Pannon RTV
Az elismerést azok a sportolók érdemelték ki, akik a 2023-as évben kimagasló eredményeket értek el.

A szabadkai sportolók közül a zsűri Barna Andrejnek ítélte a fődíjat. Az úszó számos eredményt tud felmutatni. Idén a világbajnokságon 100 méteres gyorsúszásban egészen a döntőig jutott. Elfoglaltságai miatt nem tudta személyesen átvenni a díját. A szakemberek szerint Szabadkán számos fiatal tehetség van a sportok terén.

Bognár Bence az asztalitenisz világában ért el sikereket. „Idén szerintem az egyik legsikeresebb évem volt az eddigi karrierem során. Országos bajnokok lettünk a csapattársammal, Kostadinović Stefannal párosban. Vajdaság bajnokságát is megnyertük, illetve a ligában is nagyon jól szerepeltünk, úgyhogy nagyon büszke vagyok magunkra és számomra ez egy nagyon nagy elismerés.”

Nataša Aleksić Vermes Lajos munkásságának fontosságáról beszélt és hangsúlyozta annak a jelentőségét, hogy Szabadka az idei évben a sport európai fővárosa lett. „Amit Vermes Lajos hagyott ránk, az ő hatása valóban felmérhetetlen. Abban az évben, amikor Szabadkát a sport európai fővárosának nyilvánították, biztos vagyok benne, hogy nagyon büszke lenne arra, amit az ő örökösei, hogy úgy mondjam örökösei a sportban folytattak és megvalósították azt, amit ő egykor elképzelt.”

Idén 10 díjat osztottak ki az egyénileg elért eredményekért. Nikola Stantić sportújságíró kiemelte, már 18. alkalommal adták át Vermes Lajos-díjakat. „Ez a 18 év nem annyira sok, de nem is kevés. Minden évben magunk mögött tudhattuk a Vermes család támogatását, ami nélkül ez nem jöhetett volna létre. Igyekszünk, hogy megőrizzünk valamilyen eszmét, hogy emlékezzünk Vermesre. Felelevenítjük, hogy miként emlékezünk rá, úgy mint sportoló, mint munkás, mint építő egyéniség, de én mindenekelőtt úgy szeretnék rá emlékezni, mint emberre, akinek nagy ötletei voltak, amik még a mai napig is élnek. Tudjuk, hogy mi ma az olimpia. És van egy meglátás, ami akkoriban még kicsit fura volt, de ma már normális, legalább is annak kéne lennie, hogy a sport nem kiváltság, hanem a sport jog.”

A legjobb klubnak járó elismerést a Spartacus női futballklubja érdemelte ki.

Vermes Lajos-díj
Bognár Bence
Nataša Aleksić

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.