Ugrás a tartalomra

Az I. Szabadkai Félmaraton eredményei

2017.09.02
21:26
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
A végsőkig kiélezett befutókból sem volt hiány az 1. Szabadkai Félmaratonon. Az érdeklődők izgalmas versenyt láthattak. A 21 kilométeres táv mellett 5 kilométeren is futottak a versenyzők.

A versenyre összesen 476 futó nevezett be, közülük 166-an az 5 kilométeres, 310-en pedig a jóval nehezebb 21 km-es, vagyis félmaratoni távot tűzték ki célul. Az 5 kilométeres távot Adrian Malagurski teljesítette a leggyorsabban, aki a célszalag átszakítását követően elégedetten nyilatkozott a helyszínről élőben tudósító Pannon RTV-nek.
Adrian Malaurskgi, futamgyőztes, 1. Szabadkai Félmaraton, 5km: „Nagyon örülök, hogy Szabadkán is szerveztek egy ilyen versenyt. A pálya szerintem elég jó, ki volt minden szépen jelölve. Ezen a pályán nem edzettem előtte, csak a szabadkai sétaerdőben, mint minden futó. Meg vagyok elégedve. Jól ki volt jelölve, nem tévedhettünk el. Minden jó volt, elégedett vagyok.”

A férfiak 5 kilométeres mezőnyében a második helyen Dejan Španović, a harmadikon pedig Igor Đurašević végzett.

Ezen a távon a hölgyeknél Katarina Pohlod-Keti volt a leggyorsabb. Mögötte a második és harmadik helyen Vesna Vicko Bogišić és Tandi Adél értek célba.

Az 1. Szabadkai Félmaratont Ivan Miškeljin nyerte, aki 1:18:38 alatt teljesítette a távot.
Ivan Miškeljin, futamgyőztes, 1. Szabadkai Félmaraton, 21km: „Amikor egy város félmaratont szervez, akkor egy igazi nagyvárosi státuszt kap, így pedig New Yorkkal és Chicagóval, igazi nagyvárosokkal kerül egy szintre. Elmondhatom, hogy ez hatalmas plusz Szabadkának, amely egyébként is hatalmas tradícióval rendelkezik.”

A férfiak mezőnyében a félmaraton második helyén Hajas József végzett, a dobogó harmadik fokára pedig Zoran Radičanin állhatott fel.

A nőknél a magyarországi Szabó Nóra diadalmaskodott a 21 kilométeres távon, aki hatalmas küzdelemben előzte meg legnagyobb riválisát és egyben névrokonát, Nora Trkljat.
Szabó Nóra, futamgyőztes, 1. Szabadkai Félmaraton, 21km: „Nagyon sokan ismerték és nagyon sokan szurkoltak neki, hogy bravó Nóra, és én ezt magamra is vettem, mivel én is Nóra vagyok, de engem nagyon zavar, ha valaki előttem vagy mögöttem van, és hallom, hogy ott van a közelben. Ez nagyon zavart, de 12 kilométertől már egyre nagyobb volt a különbség.”

A nők 21 kilométeres mezőnyében Nora Trklja állhatott fel a dobogó második fokára, a harmadik helyet pedig Tijana Kabić érdemelte ki.

Szabadka
félmaraton
eredmények

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.