Ugrás a tartalomra

Az olaszok kiejtették a belgákat

2021.07.02
23:38
2021.07.02
23:44
Forrás
Pannon RTV
Tempós, izgalmas mérkőzésen 2:1-re győzött az olasz labdarúgó válogatott a belgák ellen az Európa-bajnokság második negyeddöntőjében.

A belgáknál Eden Hazard nem tudta vállalni a játékot, a címvédő portugálok elleni nyolcaddöntőben hozzá hasonlóan megsérült Kevin de Bruyne azonban ott volt a kezdőcsapatban, amelyben így is volt egy meglepetés: a Rennes játékosa, Jérémy Doku volt az egyik támadó.

Az olaszoknál az eddig csak egy mérkőzésen kezdő, de minden találkozón szerepet kapott Federico Chiesa váltotta a kezdő tizenegyben Domenico Berardit.

Aktívabban kezdett a belga csapat, de az olaszok még az első negyedórában lesgólig jutottak. A 22. percben De Bruyne lövésénél Donnarummának kellett hatalmasat védenie, az olasz válogatott enyhe labdabirtoklási fölénye azonban az első, kaput eltaláló lövésével góllá érett. A belgák eladott labdáját Verratti passzolta be a tizenhatoson belülre, amit Barella három védő között megtartott, majd tíz méterről, jobbról félmagasan a hosszú sarokba lőtt (1-0).

Roberto Mancini együttese továbbra is irányított és megduplázta előnyét. A 44. percben Insigne a belga térfél közepén kicselezte Tielemanst, és mivel a védők behátráltak, balról, 20 méterről kilőtte a hosszú felső sarkot (2-0).

A belgák azonban gyakorlatilag a semmiből még a szünet előtt szépítettek. A bal oldalon meglóduló Dokut Di Lorenzo teljesen fölöslegesen fellökte a tizenhatos oldalvonalán, a megítélt büntetőt Lukaku értékesítette.

A fordulás után is az olaszoknál volt többet a labda, de az első veszélyes helyzetre a 60. percig kellett várni: egy mintaszerű belga támadás végén De Bruyne keresztezését Lukaku nem tudta belőni, Spinazzolát találta combon a kapu torkában. A csapatok többször is könnyedén játszották át a rivális középpályáját, emiatt lüktető volt a játék, és egyre többször alakult ki gólhelyzet mindkét oldalon. Az utolsó negyedórában inkább a sérülések és a cserék játszották a főszerepet, újabb gól pedig már nem esett.

UEFA Euro 2020
labdarúgás

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.