Ugrás a tartalomra

Az önkéntesek készülnek a Szabadkai Félmaratonra

2018.05.12
15:47
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 200 önkéntes segédkezik majd a II. Szabadkai Félmaraton lebonyolításában szeptember 2-án. A leendő önkénteseknek megtartották az első felkészítőt.

A 2017-ben megrendezett I. Szabadkai Félmaratonnak mintegy 800 résztvevője volt. A futóverseny zökkenőmentes lebonyolítását közel 200 önkéntes is segítette. A mostani felkészítőn szabadkai középiskolások vettek részt, akik az önkéntesek felelősségéről és feladatairól informálódhattak. Lea Đember, önkéntes: „Talán segíteni tudok majd valakinek, hogy ne tévedjen el a városban, mivel aki nem idevaló az könnyen letérhet az útról. Ilyenkor mi segíteni tudunk nekik.”

Fabó Ildikó tavaly versenyzőként vett részt a félmaratonon. Az önkéntesek jelenléte számára is hatalmas segítséget jelentett: „Nagyon sok múlhat azon, hogy egy versenyző abban a felfokozott adrenalinú állapotban esetleg ne tudja figyelni a fordulásokat és hasonlókat. Egy oda kihelyezett volontőr nagyon fontos szerepet játszik, hogy megmutassa neki a helyes útvonalat.”

Az önkéntesek egyebek között vizet is osztanak majd a versenyzőknek. Kristifor Bogdanić, elnök, Horizont Sportegyesület, Szabadka: „Nagyon sok felelőssége van az önkénteseknek és mi igyekezni fogunk, hogy ma ezeket elmagyarázzuk nekik, hogy időben bevéssék a fejükbe és hasznos segítők legyenek mindenki számára.”

Az önkéntesek a félmaraton lelkét képezik, nélkülük elképzelhetetlen lenne megszervezni a versenyt - emelte ki Pásztor Bálint, a II. Szabadkai Félmaraton szervezőbizottságának tagja: „Ők a felelősek azért, hogy mindenki jól érezze magát a pályán és hogy sikeresen tudja teljesíteni majd az 5, illetve a 21 kilométeres távot, amely rendelkezésre áll majd a II. Szabadkai Félmaratonon is.”

A szervezők további felkészítőket is terveznek tartani az önkénteseknek szeptember 2-ig.

Szabadka
félmaraton
önkéntesek

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.