Ugrás a tartalomra

Az újvidéki lányok sikere az asztalitenisz BL-ben

2022.09.08
14:21
2022.09.08
20:04
Forrás
Pannon RTV
A Novi Sad női asztalitenisz klub bejutott a legjobb 12 csapat közé a Bajnokok Ligájában. Az újvidéki együttes ezzel az eredménnyel klubtörténelmet írt, eddigi legnagyobb sikerüket érték el.

A jövő szombati sorsoláson derül ki, hogy kik lesznek az újvidéki lányok következő ellenfelei.

A Novi Sad női csapata az első kör minitornájának volt a házigazdája, amelyen előbb a spanyol Reust győzték le hibátlan eredménnyel, majd pedig az osztrák Villach ellen játszottak a továbbjutásért. Ezt az összecsapást végül 3:2 arányban nyerték meg. A döntő pontot Makszuti Anetta szerezte a horvát Ina Jazbec ellen.

Makszuti Anetta, játékos, Novi Sad ATK: „A tegnapi 3:0 után gondoltuk, hogy ez a mai nehezebb lesz. Ismerjük is nagyjából egymást az ellenféllel. Az első meccset sajnálom, hogy kikaptam, szeretek védő ellen játszani, de sajnos ez így alakult. Annak örülök, hogy a végén 2:2-nél sikerült nyernem. A csapat jó volt, a közönség is. Annamária nagyon jól játszott ma, Tityó is mindent beleadott. A lényeg, hogy tovább jutottunk és folytatjuk a szereplést a Bajnokok Ligájában.”

Az újvidékiek másik két pontját a csókai születésű Erdélyi Annamária szerezte. Az osztrák csapatban a horvát származású Ivana Malobabić, és a topolyai születésű Fenyvesi Anna Zsófia volt eredményes.

Fenyvesi Anna Zsófia, játékos, Nanotech Villach ATK, Ausztria: „Kevésen múlott. Ami engem illet és az egyéni teljesítményemet, teljesen büszke és elégedett vagyok a játékommal. Főleg, hogy ez egy BL meccs, ahol főállású asztaliteniszezők ellen játszottam, én pedig nem főállásban űzöm már ezt a sportot. Nagyon örülök, hogy így is sikerült nyernem. Ez azt jelenti, hogy kevés, de mégis minőségi munkát végzek és a tapasztalat az én oldalamon volt.”

A Novi Sad csapata így bejutott a legjobb 12-be, ahol újabb négy csoportot sorsolnak szeptember 17-én. Mindegyik csoportban három csapat mérkőzik meg egymással a továbbjutásért.

Újvidék
asztalitenisz
Makszuti Anetta
Fenyvesi Anna Zsófia

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.