Ugrás a tartalomra

Az újvidékiek továbbra is óvatosak

2020.05.07
16:32
2020.05.07
17:48
Forrás
Pannon RTV
A rendkívüli állapot megszüntetésével még nem fejeződött be a koronavírus elleni küzdelem – vélik az újvidékiek. Ma már sokan kimentek sétálni, de többségük továbbra is óvatosan közlekedett.

Szokványosnak tűnt, de mégsem volt az a látvány csütörtökön az újvidéki rakparton. Maszkokat és kesztyűket ugyan kevesen viseltek, a távolságtartásra vonatkozó előírásokat azonban szinte kivétel nélkül mindenki betartotta.

Emilija Vučelić: „Örülök, mert végre szabadon kijöhetünk és bárhova elmehetünk a barátokkal. De azért továbbra is be kell tartani az előírásokat, illetve kell egy adag elővigyázatosság. Mindent csak mértékkel, ki lehet jönni, de óvatosnak kell lenni.”

A rakpart mentén fiatalok és idősek egyaránt többnyire kettes csoportokban ücsörögtek. A csoportok egymás között több méter távolságot tartottak.

Jovana Zdjelarević: „A szociális távolságtartás mindenféleképp fontos, mivel nem tudjuk hol van épp a vírus. Ha eddig létezett most egy nap alatt, amióta megszűnt a rendkívüli állapot, nem fog eltűnni. Szerintem elővigyázatosnak kell lenni. A maszkok és a kesztyűk viselése talán nem is olyan fontos, mint az, hogy hirtelen ne legyen sok közeli kontaktus más emberekkel, legalább addig, amíg nem látjuk milyen lesz a helyzet a következő időszakban.”

Sokak szerint nem csak magunk, hanem mások miatt is óvatosan kell visszatérni a korábban megszokott kerékvágásba és felelősségteljesen kell a mindennapokban mozogni.

Nataša Mitrović: „Fokozatosan kell visszatérni az élethez. Nem azt mondom, hogy folyamatosan viselni kell a maszkot, de ha már nagyobb csoportban megyünk magunk miatt is fel kell tenni a maszkot és a kesztyűket is. Ha én úgy érzem kapar a torkom, biztosan fel fogom tenni a maszkot, még ha egyszerű megfázásról is van szó. Ha kimegyek, nem szeretnék másokat veszélyeztetni.”

A kávézók, éttermek, fodrászüzletek és edzőtermek után pénteken a tervek szerint a bevásárlóközpontok is megnyitnak majd Újvidéken, ám azokat is csak az előírások betartása mellett lehet majd látogatni.

Újvidék
kijárási korlátozás
koronavírus
koronavírus-járvány

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.