Ugrás a tartalomra

Az úszó-világbajnokság pénteki előfutamainak eredményei

2017.07.28
15:08
2024.03.19
08:32
Előfutamokkal indult a pénteki nap a budapesti úszó-világbajnokságon a Duna Arénában. Ismét több magyar és szerb úszónak szurkolhattunk.

A férfi 50 m-es gyorsúszásban Takács Krisztián tizenhatodik helyezettként bejutott az elődöntőbe. Ugyanebben az úszásnemben a szabadkai Barna Andrej az előfutamában második lett, de ez az eredmény összesítettben csupán a 33. helyre lett elég, így érte nem szurkolhatunk már az elődöntőben, ugyanígy a másik magyar úszóért, Lobanovszkij Maximért sem, aki 18. lett az összesítettben.

Molnár Flóra a hatodik előfutamban ugrott medencébe női 50 pillangóban, összesítésben a 19. helyen végzett, és nem jutott be az elődöntőbe.

Milák Kristóf juniorvilágcsúccsal, 51.23 másodperces idővel a második lett előfutamában Joseph Schooling mögött, Chad le Clos előtt. Milák összesítésben az 5., Cseh a 10. idővel bejutott az elődöntőbe a 100 m-es pillangóban. A szerb válogatott Szabó Szebasztián 19-ként nem jutott be az elődöntőbe.

A női 200 hátúszás negyedik előfutamában Hosszú Katinka megnyerte előfutamát, Burián Kata ötödik lett. Összesítésben Hosszú a második, míg Burián a 11. idővel továbbjutott az elődöntőbe.

A Németh Nándor, Grátz Benjámin, Telegdy Ádám, Kozma Dominik összetételű 4×200-as gyorsváltó az ötödik helyen csapott célba a második előfutamban, és így nem jutott be a döntőbe. A magyarok összesítésben a 10. helyen végeztek, a fináléhoz 57 század hiányzott. Nem jutott be a szerb négyes sem, Velimir Stjepanović, Uroš Nikolić, Stefan Šorak és Ivan Lender összesítettben a 15-ek lettek.

Kapás Boglárka a 6. idővel döntős 800 gyorson, Késely Ajna a 9. helyen zárt, így ő lecsúszott a döntőről.

Az úszó-világbajnokság pénteki előfutamainak eredményei

Duna Aréna
előfutamok
úszó-világbajnokság

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.