Ugrás a tartalomra

Bajnokok Ligája selejtezőbe jutott a TSC

2023.05.28
19:09
2023.05.29
11:54
Forrás
Pannon RTV
Történelmi sikert ért el a TSC.

A topolyai klub hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Vojvodina csapatával. A mérkőzésen a hazai csapat szerezte meg a vezetést Ilić révén a 66. percben.

Ezután Čumić egyenlített, de a meccs végéig nem esett újabb találat, így maradt az 1-1-es eredmény. A TSC így a szerbiai Labdarúgó Szuperligát a második helyen fejezte be, ezáltal pedig a Bajnokok Ligája selejtezőjében vehet részt.

Palágyi Szabolcs, a TSC vezérigazgatója a Szabadkai Magyar Rádió műsorában kiemelte: 20 év munka és kitartás kellett ahhoz, hogy ilyen eredményt érjenek el. Palágyi elmondta: a TSC csapata a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében kezdi európai szereplését. Ha a csapat ott nyer, akkor utána megy a playoff-ba, valamint BL-csoportba, ha pedig veszíti, akkor automatikusan bekerülnek az Európa-liga csoportküzdelmébe.

Palágyi Szabolcs, vezérigazgató, TSC: „Amit már tudunk, hogy a portugál Braga, az Olympique Marseille, akik itt vannak, vagy egy Rangerst is tudunk kapni, tehát igazi csemege lesz majd. Augusztus 8-án és 9-én lesz, a visszavágó pedig augusztus 15-én. A hazai bajnokságban megmutattuk, hogy domináns játékkal, közönségvonzó játékkal és eredményesen el tudtuk érni ezt a második helyet, hogy ez mennyire elég Európában ilyen neves klubok ellen, ezt nem tudom. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy Európában jól képviseljük Szerbiát, hogy Topolyáról mindenki halljon majd. Az pedig, hogy milyen erőt képviselünk az európai nagy csapatokkal szemben, az majd a pályán el fog dőlni.”

Vojvodina
Bajnokok Ligája

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.