Ugrás a tartalomra

Birkózó bemutató a tornyosi általános iskolásoknak

2024.02.21
16:09
2024.02.21
16:54
Forrás
Pannon RTV
A tervek szerint a faluban hamarosan megkezdi működését a magyarkanizsai Vajdasági Birkózóakadémia kihelyezett tagozata. A kezdeményezést a zentai önkormányzat és az iskola vezetősége közösen támogatja.

A rendezvény a Vajdasági Birkózóakadémia növendékeinek bemutatójával kezdődött. A gyerekeknek ezután alkalmuk nyílt kipróbálni az edzés során használt eszközöket, valamint megmérettetni a birkózószőnyegen. Az új sportolási lehetőség iránt nagy volt az érdeklődés.

Cipó Dóra, tanuló, Tornyos: „Focizok, nagyjából fél éve és igen, felkeltette a figyelmemet és szerintem én majd szeretnék járni, kíváncsi vagyok és ki szeretnék próbálni új dolgokat.”

A helyi iskola vezetősége pozitív dolognak tartja a birkózás bevezetését Tornyoson.

Vajda Attila, igazgató, Tömörkény István Általános Iskola, Tornyos: „Mindenképp pozitív fejlemény, hiszen a faluban nem túl fejlett a sport, így a sakk klub és a foci klub mellé egy újabb lehetőség nyílik a gyerekeknek a testmozgásra.”

Vajdasági Birkózóakadémia igyekszik a falvakban is felkutatni a tehetséges gyerekeket.

Cipó Igor, falvakkal és helyi közösségekkel megbízott polgármesteri tanácsos, Zenta: „A birkózás, mint sport Zenta községben nagyon jelentős, hiszen tudjuk, hogy a zentai birkózás messze földön ismert, országos bajnokaink, olimpiai és világbajnokaink vannak. Úgyhogy nagyon fontos, hogy Zenta és Felsőhegy települések mellett Tornyoson is megindul a birkózóoktatás és szeretnénk mi is felzárkózni ezekhez.”

A Vajdasági Birkózóakadémia célja, hogy lehetőséget biztosítsanak a gyerekeknek.

Bálint Zoltán, ügyvezető, Vajdasági Birkózóakadémia: „Mi úgy gondoljuk, hogy mindenhol ott a tehetség, lehet, hogy itt a gyerekek közt is ült egy leendő világbajnok, vagy akár érmes birkózó. Nekünk, mint birkózó sportmunkásnak az a fontos, hogy minél több helyre elvigyük ezt a lehetőséget.”

A Vajdasági Birkózóakadémia következő célkitűzése, hogy Magyarittabén és Szerbcsernyén is elindítsa a kihelyezett tagozatának működését, de további településeken is edzéseket kívánnak indítani.

birkózás
Tornyos
Tömörkény István Általános Iskola
Vajdasági Birkózóakadémia

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.