Ugrás a tartalomra

Birkózó bemutató a tornyosi általános iskolásoknak

2024.02.21
16:09
2024.02.21
16:54
Forrás
Pannon RTV
A tervek szerint a faluban hamarosan megkezdi működését a magyarkanizsai Vajdasági Birkózóakadémia kihelyezett tagozata. A kezdeményezést a zentai önkormányzat és az iskola vezetősége közösen támogatja.

A rendezvény a Vajdasági Birkózóakadémia növendékeinek bemutatójával kezdődött. A gyerekeknek ezután alkalmuk nyílt kipróbálni az edzés során használt eszközöket, valamint megmérettetni a birkózószőnyegen. Az új sportolási lehetőség iránt nagy volt az érdeklődés.

Cipó Dóra, tanuló, Tornyos: „Focizok, nagyjából fél éve és igen, felkeltette a figyelmemet és szerintem én majd szeretnék járni, kíváncsi vagyok és ki szeretnék próbálni új dolgokat.”

A helyi iskola vezetősége pozitív dolognak tartja a birkózás bevezetését Tornyoson.

Vajda Attila, igazgató, Tömörkény István Általános Iskola, Tornyos: „Mindenképp pozitív fejlemény, hiszen a faluban nem túl fejlett a sport, így a sakk klub és a foci klub mellé egy újabb lehetőség nyílik a gyerekeknek a testmozgásra.”

Vajdasági Birkózóakadémia igyekszik a falvakban is felkutatni a tehetséges gyerekeket.

Cipó Igor, falvakkal és helyi közösségekkel megbízott polgármesteri tanácsos, Zenta: „A birkózás, mint sport Zenta községben nagyon jelentős, hiszen tudjuk, hogy a zentai birkózás messze földön ismert, országos bajnokaink, olimpiai és világbajnokaink vannak. Úgyhogy nagyon fontos, hogy Zenta és Felsőhegy települések mellett Tornyoson is megindul a birkózóoktatás és szeretnénk mi is felzárkózni ezekhez.”

A Vajdasági Birkózóakadémia célja, hogy lehetőséget biztosítsanak a gyerekeknek.

Bálint Zoltán, ügyvezető, Vajdasági Birkózóakadémia: „Mi úgy gondoljuk, hogy mindenhol ott a tehetség, lehet, hogy itt a gyerekek közt is ült egy leendő világbajnok, vagy akár érmes birkózó. Nekünk, mint birkózó sportmunkásnak az a fontos, hogy minél több helyre elvigyük ezt a lehetőséget.”

A Vajdasági Birkózóakadémia következő célkitűzése, hogy Magyarittabén és Szerbcsernyén is elindítsa a kihelyezett tagozatának működését, de további településeken is edzéseket kívánnak indítani.

birkózás
Tornyos
Tömörkény István Általános Iskola
Vajdasági Birkózóakadémia

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.