Ugrás a tartalomra

Birkózó Eb Újvidéken, 700 résztvevővel (videó)

2017.05.04
16:01
2020.02.25
08:47
Újvidéken rendezték meg idén a birkózó Európa-bajnokságot felnőtt kategóriában
Újvidéken rendezték meg idén a birkózó Európa-bajnokságot felnőtt kategóriában. Több mint 700 résztvevő küzd meg azért, hogy dobogós legyen a versenyen, hiszen most kezdődik az új olimpiai ciklus is. Szabadfogású birkózást nézhetett a közönség az Európa-bajnokság harmadik napján. A versenyzők már a döntőbe jutásért harcoltak. A magyarországi Molnár Józsefnek most nem sikerült továbbjutnia. „Én 61 kilóban vagyok, most nagyon kemény volt, mert olimpiabajnok grúz, világbajnoki bronzérmes azeri, vele is kezdtem, az első menet az még jó volt, de a másodikban ő már jobbnak bizonyult.” A szerbiai nők szép eredményeket érnek el. A nagybecskereki Merima Galetin a harmadik helyért küzd csütörtök este. „Az ellenfelem azerbajdzsáni lesz, nagyon nehéz küzdelemre számítok, mert ők mind rendkívül felkészülten érkeztek.” Birkozas- S Hat perc, mindössze ennyi idő áll a versenyzők rendelkezésére, hogy legyőzzék az ellenfelüket. A bíráknak is nagy kihívást jelent a szabályoknak eleget tenni. Pál Szabolcs, nemzetközi bíró, Magyarország: „Nem annyira egyszerű a bírói munka sem, sokszor az edzők sem értik a szabályokat, de úgy érzem, hogy jó irányba halad a dolog, egyre jobban letisztulnak a szabályok, a nemzetközi szövetség arra törekszik, hogy egyre érthetőbbek legyenek a nézők számára és egyre eladhatóbb legyen ez a sportág.”



A szerbiai szövetség 10 éve szervez bajnokságokat különböző korosztályoknak. Szerbia szemszögéből a birkózás a legeredményesebb olimpiai sportág, így népszerűsíteni kell – mondta Željko Trajković, a Szerbiai Birkózó Szövetség elnöke. „Ez egy nagyon kemény, nehéz, de szép sportág, és azért küzdünk, hogy minél több fiatal kezdjen birkózással foglalkozni, hiszen a következő időszak célkitűzése, hogy tömegesítsük a szövetségünket, népszerűsítsük a sportágat.” Az Újvidéken megrendezett Európa-bajnokságon szerbiai olimpikonok és világbajnokok is részt vesznek.
Újvidék
Eb
birkózás

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.