Ugrás a tartalomra

Birkózó Eb: Veréb István bronzérmes (videó)

2017.05.03
12:25
2020.02.25
08:47
Miután már két napja zajlottak a selejtezők, kedd este hivatalosan is megnyitotta kapuit Újvidéken a birkózó Európa-bajnokság
Miután már két napja zajlottak a selejtezők, kedd este hivatalosan is megnyitotta kapuit Újvidéken a birkózó Európa-bajnokság. A látványos megnyitót 1500-an kísérték figyelemmel a lelátókról, és az ezt követő mérkőzéseket is, hiszen az est folyamán a továbbiakban a bronzérmekért folyt a küzdelem szabadfogású kategóriában. Megszületett az első magyar érem is, Veréb István bronzérmes lett a szabadfogásúak 86 kilogrammos kategóriájában.



A tartományi székvárosban megrendezett birkózó Európa-bajnokságon 38 országból 850 versenyző vesz részt. A versenyzőket és a megnyitón megjelenteket Igor Mirović tartományi kormányelnök köszöntötte. „Nektek, tisztelt birkózók, akik egész Európából érkeztetek hozzánk, hogy megmutassátok tudásotokat, erőtöket és bátorságotokat, hogy megvalósítsátok a sporttal kapcsolatos álmaitokat, hogy sportcsillagok legyetek, kívánom, hogy ez sikerüljön, sportszerű és fair küzdelemmel. Kívánom továbbá, hogy az elkövetkező hét napban, amelyet Újvidéken töltetek, használjatok ki minden szabad percet, hogy megismerjétek városunkat, megismerjétek Szerbiát.” birkozo eb 1 A szervezők elégedettek a verseny eddigi menetével, a helyszín megválasztásával, az illetékes tartományi és városi szervek támogatásával – mondta Bálint Zoltán, a Szerbiai Birkózó Szövetség Közgyűlésének elnöke. „Úgy gondolom, hogy nagyon jól döntöttünk, hogy Újvidéket választottuk, hiszen itt minden segítséget megkaptunk, a nagycsarnokot szépen rendbe tették, és a mai megnyitóünnepségen is látszott, hogy az embereknek a tudatában, a köztudatban benne van, 1500 ember volt a megnyitón is, ami nézve azt, hogy a májusi ünnepek közepén vagyunk, igen szép dolog.” Megszületett az első magyar érem is az újvidéki birkózó Európa-bajnokságon. Veréb István a szabadfogásúak 86 kilogrammos kategóriájában a dobogó harmadik fokára állhatott. A 30 éves szombathelyi birkózó a selejtezőben a szerb Gostát, a nyolcaddöntőben a bolgár Szredkovot győzte le. „Abból indultam ki, hogy, ha egyszer meg tudtam verni, akkor meg tudom verni most is, és végig koncentráltam, a taktika, amit elterveztem, az igazából bejött, hogy az elején nem szabad elengedni, hogy sok pontot csináljon rajtam, ez megvalósult, és amikor kellett, megcsináltam a saját akciómat, és ezzel tudtam nyerni.” A nők 48 kilogrammos kategóriájában Julijana Savić a holland Blaszkától, 63 kilóban a magyarkanizsai Vadász Anna pedig a lett Szkujinától kapott ki a selejtezőben. A bajnokság május 7-én, vasárnap zárul.
Eb
Veréb István
birkózás

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.