Ugrás a tartalomra

Birkózóedzések már Csantavéren is

2023.05.18
07:40
2023.05.18
17:15
Forrás
Pannon RTV
Megtartották a Vajdasági Birkózóakadémia kihelyezett tagozatának első edzését Csantavéren. Az első foglalkozásra sokan érkeztek. A település fiataljai körében nagy az érdeklődés a sport iránt.

Nagy az érdeklődés a birkózás iránt Csantavéren. Német Martin is kíváncsian érkezett a Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány csantavéri iskolájának első edzésére. Martin érdekesnek tartotta az edzést, mert az önvédelemre is megtanítja.

A folyamatos és szakmailag is magas szinten felügyelt foglalkozásoknak köszönhetően a gyerekek nem csak kikapcsolódási, mozgási lehetőséghez jutnak, de versenysportolókká is válhatnak.

Kovács Márta Endre: „Jártam cselgáncsra, de az nem nagyon tetszett. Ez jobban tetszik, mert úgy láttam, hogy sokkal többen vannak. Meg barátságosabb az egész.”

A szakmai stáb egyik feladata a délvidéki birkózóiskolák jellegzetességeinek megtartása. Balázs Lehel edző elmondta, a kezdetekben a gyerek képességeit mérik fel.

„Első körben általános dolgok. Bemelegítünk, egy kicsit átmozgatjuk őket. Megnézzük, hogy a korosztály milyen, kinek milyenek a képességei, az adottságai. Ez majd az edzés folyamán látszódik. Játékos, ügyességi koordinációs feladatok lesznek. Pár dolog a birkózással kapcsolatban is lesz, nyilván esések, alapfogások, lépések.”

A szakmai munka célja a gyerekek fejlődésének biztosítása, fizikai, technikai, taktikai képzettségének a maximumra való emelése. Továbbá az, hogy sikeresen be tudjanak épülni a különböző korosztályú magyar és szerb birkózó válogatottakba – emelte ki Bálint Zoltán. A Vajdasági Birkózóakadémia ügyvezetője hozzátette: „Nem célunk, hogy az akadémiának csapatot építsünk, az akadémia egyéneket épít. Ezért az az elgondolásunk, hogy ezek a birkózó iskolák amennyiben gyökeret vernek egy-egy közösségben az elkövetkező időben akár önálló sportegyesületként is tudnak működni. Azokba a közegekben, ahol már működő birkózó egyesületek vannak ott pedig beintegráljuk ezeket a gyerekeket, amikor elérik azt a szintet, hogy versenyezni tudnak.”

Jó példaként említette továbbá az akadémia ügyvezetője a tavaly szeptemberben megkezdett munkát Kishegyesen és Bácsfeketehegyen, mivel a szerbiai országos bajnokságon egy kishegyesi fiatal ezüst érmet szerzett. Csantavéren az edzéseket szerdán és pénteken tartják, fél hattól. A sportolni vágyó fiatalokat továbbra is várják az edzésekre.

Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány
birkózás
Csantavér
Balázs Lehe
Bálint Zoltán

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.