Ugrás a tartalomra

Birkózóiskola nyílt Pacséron

2023.11.28
16:55
2023.11.28
19:06
Forrás
Pannon RTV
Nagy volt az érdeklődés a helyi iskola diákjai részéről. A Vajdasági Birkózóakadémia berkeiben a pacsérival egyben már kilenc klub nyílt, de folytatni fogják a tagtoborzást és a birkózóiskolák nyitását.

A Vajdasági Birkózóakadémia növendékeinek bemutatójával kezdődött Pacséron a birkózóiskola megnyitója a Moša Pijade Általános Iskola tornatermében. A gyerekeket lenyűgözte a bemutató, majd sorban álltak a birkózószőnyegnél, hogy kipróbálhassák magukat. Kovács Iván csupán nyolc éves, de az a célja, hogy profi birkózó legyen.

„Azért kezdtem el birkózni, hogy szép és jó legyen a testem, meg hogy erős legyek, sok zöldséget eszek majd meg gyümölcsöket, meg hogy ki bírjam edzeni magam.”

A pacséri gyerekeket nagyon érdekli a birkózás, páran már a bácskossuthfalvi birkózóiskolában megkezdték az edzéseket.

Nagy Botond és Erdei Szebasztián, Bácskossuthfalva: „Én sokkal jobban örülök, mert át kellett járni biciklivel, egyszer mentünk autóval is, így nyilván könnyebb sokkal, nem kell messzire menni.”

Keller Ferenc és Pintér Ákos, Bácskossuthfalva: „Én azért kezdtem el birkózni, mert nekem ez nagyon megtetszett, és ezzel, ha véletlenül megtámadnak utcán, akkor ez egy jó önvédelmi sport. Az edzések nagyon jók, mert kifárasztanak minket, és a nyakunkat is erősítik, és ezért nem bírunk annyira sérülni.”

A birkózás teremsport, ezért szükség van a településeken olyan helyszínre, amelyek megfelelő körülményeket biztosítanak az edzéshez. A pacséri iskola tornaterme ehhez kiváló.

Szabolcski Szabolcs, Pacsér HK tanácselnöke: „Felújított tornateremben tudnak majd edzeni, és nagyon megkönnyíti a szülők dolgát az is, hogy nem kell másik településre elutazni ahhoz, ha valaki birkózással szeretne foglalkozni, hanem helyben, a pacséri általános iskolában meg tudja ezt oldani. Bízunk benne, hogy lesznek tehetséges gyerekek.”

A Vajdasági Birkózóakadémia biztosítja az edzőket és a birkózószőnyeget, valamint a gyerekek edzőfelszerelését is. Pacséron is heti három alkalommal tartanak majd másfél órás edzéseket.

Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány ügyvezetője: „Ez a munka, amit a Kanizsán székelő Birkózóakadémia elindított azért, hogy a vajdasági magyar gyerekeknek egy új színt hozzon az életébe, ez itt Pacséron is majd eredményes lett, hiszen ez egy olyan közeg, ahol soha sem volt birkózás, de nekünk az a célunk, hogy a gyerekek mozgáskultúráját fejlesszük, és ha fellelünk közöttük olyan gyerekeket, akik tehetségesek a birkózásban, akkor velük külön foglalkoznak az edzők.”

A tervek szerint a héten megnyílik Magyarcsernyén is a birkózóiskola. A továbbiakban a bánsági térségbe is el szeretnék juttatni ezt a sportágat - tette hozzá Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány ügyvezetője.

birkózóiskola
birkózás
Bálint Zoltán
Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.