Ugrás a tartalomra

Bizonyítékot várnak Ausztráliában Đokovićtól, nem tesznek kivételt

2022.01.05
11:21
Forrás
MTI
Scott Morrison ausztrál miniszterelnök bizonyítékokat vár a világelső Novak Đokovićtól, aki különengedéllyel elindulhat a január 17-én rajtoló ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon.

Craig Tiley tornaigazgató szerint a címvédő akut egészségi problémája indokolta, hogy számára kedvező döntést hozzanak. Várjuk a bizonyítékokat, amelyek alátámasztják az igényét. Ha ez nem következik be, nem teszünk kivételt, és máris felülhet a hazafelé tartó gépre – jelentette ki ugyanakkor az ausztrál kormányfő. A különengedély híre egyébként élénk tiltakozást váltott ki Ausztráliában, ahol a 16 év feletti lakosság 90 százaléka már két vakcinát kapott a koronavírus ellen. A feszültséget az okozza, hogy az Australian Openen minden résztvevőtől elvárják, be legyen oltva a koronavírus ellen, azonban Novak Đoković – magánélete védelmére hivatkozva – továbbra sem hozta nyilvánosságra, megfelel-e ennek a követelménynek. 

Ausztrália
Australian Open
Novak Đoković

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.