Ugrás a tartalomra

BL: Elődöntős a Manchester City és a Real Madrid is

2021.04.15
08:25
2021.04.15
08:41
Forrás
Nemzetisport.hu, index.hu
Lejátszották a BL negyeddöntőinek másik két párharcát is: a Liverpool a Realt, a Dortmund a Manchester Cityt fogadta.

A spanyol és az angol csapat nem engedte ki a kezéből az odavágón szerzett előnyt, így Zinédine Zidane és Pep Guardiola alakulata jutott az elődöntőbe.

Jürgen Klopp csapatának 3–1-es hátrányt kellett volna ledolgoznia, ami nem tűnt lehetetlen feladatnak, hiszen két évvel ezelőtt a Barcelona ellen 0–3-as odavágó után jutott tovább, ám most a KOP és az Anfield legendás közönsége nem lehetett ott a stadionban 12. embernek. Hiába dolgozott ki rengeteg lehetőséget a Liverpool, képtelen volt bevenni a Real Madrid kapuját, így a Real Madrid lesz ott a legjobb négy között, ahol a Chelsea vár rá.

LIVERPOOL FC (angol)–REAL MADRID (spanyol) 0–0
Liverpool, Anfield, zárt kapuk mögött. Vezette: Kuipers (holland)

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, N. Phillips (Diogo Jota, 60.), Kabak, Robertson – Wijnaldum, Fabinho, Milner (Thiago Alcantara, 60.) – Szalah, Firmino (Shaqiri, 82.), Mané (Oxlade-Chamberlain, 82.). Menedzser: Jürgen Klopp

Real Madrid: Courtois – F. Valverde, Éder Militao, Nacho, F. Mendy – Modric, Casemiro, Kroos (Odriozola, 72.) – Asensio (Isco, 82.), Benzema, Vinícius Júnior (Rodrygo, 72.). Vezetőedző: Zinédine Zidane
Továbbjutott: a Real Madrid, 3–1-es összesítéssel

A másik meccsen a  végső győzelemre legesélyesebbnek tartott manchesteri alakulat kissé elszórakozta a párharc első meccsét, a 2–1-es győzelem után egyáltalán nem mehettek biztosra Németországban. Jól is kezdett a Borussia Dortmund, már a 15. percben meg is volt a vezetés a Manchester City ellen, ám a második félidőben fordítottak a vendégek, akik így készülhetnek a PSG elleni elődöntőre.

BORUSSIA DORTMUND (német)–MANCHESTER CITY (angol) 1–2 (1–0)

Dortmund, Signal Iduna Park, zárt kapuk mögött. Vezette: Del Cerro Grande (spanyol)

Dortmund: Hitz – Morey (Tigges, 81.), Akanji, Hummels, R. Guerreiro – Bellingham (Brandt, 80.), Emre Can, Dahoud (T. Hazard, 75.) – Knauff (Reyna, 68.), Haaland, M. Reus. Vezetőedző: Edin Terzic

Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Zincsenko – De Bruyne, Rodri, Gündogan – Mahrez (Sterling, 88.), Bernardo Silva, Foden. Menedzser: Pep Guardiola
Gólszerző: Bellingham (15.), ill. Mahrez (54. – 11-esből), Foden (75.)
Továbbjutott: a Man. City, 4–2-es összesítéssel

Bajnokok Ligája
Manchester City
Real Madrid
Liverpool
Borussia Dortmund

Most

20:56

Palicson is hódított a Semmelweis

Meghódította a mozikat Magyarországon a Semmelweis című film, erről tanúskodnak a magyar Nemzeti Filmintézet által még idén február közepén nyilvánosságra hozott adatok.
19:17, Frissítve: 19:24

Arany János-érmet kapott Takács Márta

A Magyar Tudományos Akadémia 197. közgyűlésén, Budapesten a külhoni magyar kutatók munkáját elismerő Arany János-érmet vehetett át dr. Takács Márta, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar rendes egyetemi tanára.
16:43, Frissítve: 18:02

Amikor a bánáti szívósság sző nagy terveket

A majdányi régészeti lelőhelyet, a Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület székházát, a törökkanizsai könyvtár épületét és az 1858-ban épült Szent György-plébániatemplomot tekintették meg a VMSZ politikusai.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.