Ugrás a tartalomra

BL: A Fradi a Zalgirist fogadja

2021.07.20
08:07
2021.07.20
11:13
Forrás
Pannon RTV
Folytatódnak a Bajnokok Ligája selejtezői. A Ferencváros ma hazai pályán játszik a litván Zalgiris ellen. A Crvena zvezda holnap Kazahsztánban lép pályára a K. Almaty csapata ellen.

A magyar bajnok az előző fordulóban kettős győzelemmel (3:0, 3:1) harcolta ki a selejtezők negyeddöntőjébe való bejutást. A litvánok is magabiztos játékkal ejtették ki az északír Linfield együttesét. A párharcban a fogadóirodák is a Ferencvárost tartják esélyesebbnek. A Grupama Arénában 20 órakor kezdődő mérkőzést az M4 sport élőben közvetíti. A párosítás visszavágóját jövő kedden játsszák majd litvániában.

Peter Stöger vezetőedző szerint amennyiben a Ferencváros a legjobbját nyújtja a litván bajnok Zalgiris Vilnius ellen, akkor tovább fog jutni a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójából.

Az előző kiírásban csoportkörös FTC nyáron kinevezett vezetőedzője hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a koszovói FC Prishtina elleni párharcban jól teljesítettek, sok helyzetet kialakítottak, ugyanakkor az ellenfél is a kívántnál többször került közel a kapujukhoz.

"Hiába vagyunk mi az esélyesek, a Zalgiris ellen közel a legjobbunkra lesz szükség a továbbjutáshoz. Ha magas szinten tudunk játszani, ez sikerülni fog" - bizakodott az osztrák szakvezető.

Kiemelte, a litván rivális négy- és ötvédős rendszerben is képes játszani, ők azonban mindkettő ellen felkészültek.

"A Zalgiris sokkal szervezettebb, ám kevésbé fizikális csapat, mint a Prishtina volt, így nehéz a két együttest összehasonlítani. Nem számítok könnyű találkozóra, de mi vagyunk a jobb csapat" - jelentette ki a tréner.

A siker kulcsaként a szervezett védekezést és az abból hatékonyan felépített támadójátékot nevezte meg azzal a kitétellel, hogy csapatában sok olyan labdarúgó van, aki képes gólokat lőni. Elmondta, fontos, hogy amikor egyszerre öt-hat ember támad, akkor a többiek megoldják a védekezést.A

Amennyiben a magyar bajnok jut tovább a selejtezők következő körében az ellenfele a cseh Slavia Praha lesz.

A Crvena zvezda a kazahsztáni K. Almaty csapatával csap össze a selejtezők második körében. A párharc első mérkőzését szerdán 16 órától játsszák Kazahsztánban.

Ferencváros

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.