Ugrás a tartalomra

Bronzérmes Ali Arsalan, ez Szerbia 3. érme a vb-n

2023.09.24
10:24
2023.09.24
16:21
Forrás
Szerbiai RTV
Bronzérmet szerzett a belgrádi birkózó-világbajnokságon a szerb színekben versenyző Ali Arsalan.

A honosított sportoló a kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájában a bronzmeccsen a japán Harada Singót győzte le 9:0 arányban. A szerb birkózó a bronzérem felé vezető úton legyőzte az iráni Sorabit, a negyeddöntőben pedig 10:5-re vezetett, de végül mégis 13:10-re kikapott a magyar Fritsch Róberttől, aki ezüstérmes lett a vb-n. Arsalan egyébként Szerbia harmadik érmét szerezte a világbajnokságon. A 77 kilósoknál Nemes Viktor meggyőzően kezdett, a nyolcaddöntőt is sikerrel vette, a legjobb nyolc között viszont Malkhas Amoyan megállította, és az örmény további szereplésétől függött, hogy a zentai birkózó vigaszágon folytathatja-e, ami viszont nem jött össze.

birkózás
birkózó világbajnokság
Ali Arsalan

Most

15:29, Frissítve: 15:36

Molnár Judit érdemelte ki a Kosztolányi-díjat

A magyar ügy érdekképviseletében tett fáradhatatlan munkájáért a felvidéki Molnár Judit, a Ma7 médiacsalád főszerkesztője kapta a Kosztolányi-díjat a III. Kárpát-medencei Magyar Médiatalálkozón Visegrádon.
14:01, Frissítve: 14:07

Erős emberek versenyeztek Magyarkanizsán

Minden erejükre szükségük volt azoknak a résztvevőknek, akik indultak a II. Karácsonyi Kupa elnevezésű felhúzó versenyen. Ez az erőemelés harmadik gyakorlata és kétségtelenül a legnehezebb. A legtöbb résztvevőnek sikerült rekordot döntenie.
13:30, Frissítve: 13:38

Átérezni a Himnusz és a Szózat lelkületét

25. alkalommal szervezte meg az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete a Himnusz és Szózat szavalóversenyt. A megmérettetésnek a Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar adott otthont.
13:22

Egységes fordítások Vajdaságban

Ezzel a címmel tartott fordítástudományi konferenciát a Magyar Nemzeti Tanács Szabadkán. Az előadók személyes tapasztalatokat osztottak meg egymással, valamint a vajdasági fordítástudomány aktuális kérdéseit is megvitatták.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.