Ugrás a tartalomra

Carlsen megvédte sakkvilágbajnoki címét

2018.11.29
00:48
2024.03.19
08:43
Forrás
hvg.hu, Euronews
Magnus Carlsen maradt a sakkvilágbajnok, miután a londoni döntő szerdai rájátszásában 3:0-ra legyőzte az amerikai Fabiano Caruanát. A norvég nagymester 2013 óta ül a sakkvilág trónján.

A norvég az után nyert, hogy 12 normál hosszúságú játszmában is döntetlenre végeztek. Ez után a szabályok szerint négy rapid játszma következett volna. Az első kettőt Carlsen megnyerte, így egy döntetlen már elég lett volna a világbajnoki címéhez, de az amerikai Caruana úgy döntött, ennyire esélytelenként nem folytatja.

A péntektől 28 éves Carlsen 550 ezer eurót kapott a világbajnoki címért, míg a 26 esztendős Caruana 450 ezerrel vigasztalódhat.

A norvég nagymester 2013 óta birtokolja a világbajnoki címet. Viswanathan Anand ellen szerezte meg, majd egy évvel később az indiai játékos ellen védte meg. Két éve az orosz Szergej Karjakint győzte le.

sakk
világbajnok
Carlsen

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.