Ugrás a tartalomra

Cél az olimpiára való kijutás

2023.04.11
10:30
2023.04.11
16:26
Forrás
Pannon RTV
Közeleg a kvalifikációs Európa-bajnokság.

A 410 kilós totál, vagyis egy 180 kiló körüli szakítás és egy 226 kiló fölötti lökés a célja Kajdocsi Tamásnak a hétvégén kezdődő súlyemelő Európa-bajnokságon.

Ez az eredmény pedig minden bizonnyal elég lenne ahhoz, hogy a szabadkai sportoló kvalifikálja magát a 2024-es párizsi olimpiára.

Nem zajlik zökkenőmentesen Kajdocsi Tamás felkészülése a közelgő Európa-bajnokságra. A szabadkai súlyemelő ugyanis egy enyhébb combhúzódással bajlódik. Az edzés azonban nem szünetel - cél a 410 kilós totál, amivel a Tamás kvalifikálhatná magát a 2024-es párizsi olimpiára.

„Szeretnék minél közelebb jutni az egyéni csúcsaimhoz. Ez szakításban 180 kg-hoz szeretnék minél közelebb kerülni, a lökésben pedig 226 kg fölé szeretnék már emelni. Ezek a vágyak, tervek, de meglátjuk, aznap, hogyan fog zajlani a verseny, milyen lesz a nap."

Kajdocsi Tamás Rozsnyik Ervin felügyelete mellett edz. A tréner abban bízik, hogy az Európa Bajnokság előtti két hétben sikerül annyira enyhíteni a sérülést, hogy a versenyen már ne jelentsen gondot.

„Legalább 12 hetes felkészülés volt. Az utolsó két hétről azt kell tudni, hogy az utolsó előtti hét, amiben most vagyunk, ez a legnagyobb intenzitás. Az utolsó hét, a verseny előtti egy rápihenősebb jellegű. Itt s vannak dinamikus mozgások, kisebb intenzitással, illetve főleg a szakítás-lökés technikai elemeit próbáljuk felgyorsítani és magának a mozgásnak a gyorsaságát felhozni. Itt már nincs akkora volumenű munkában, nem volna szabad, hogy fáradt legyen, hanem gyors legyen, friss és lobbanékony."

Kajdocsi Tamás egyéni csúcsa egyébként egy 403 kilós totál, ezt szeretné most legalább 7 kilóval túlszárnyalni. A szabadkai sportoló a +109 kilogrammos vagyis a szupernehéz kategóriában emel majd, az Eb utolsó versenynapján, április 23-án.

Európa-bajnokság
kvalifikáció
Kajdocsi Tamás

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.