Ugrás a tartalomra

A céljuk, hogy szerb színekben is kijussanak az olimpiára

2012.10.01
16:49
2017.10.03
09:34
Együtt készül majd a világversenyekre a két Szerbiába készülő magyar kajakos: Benedek Dalma és Dusev-Janics Natasa
Együtt készül majd a világversenyekre a két Szerbiába készülő magyar kajakos: Benedek Dalma és Dusev-Janics Natasa. Legfőbb céljuk, hogy immár szerb színekben jussanak ki a következő olimpiára. Ezt Benedek Dalma mondta a Pannon televízió munkatársának Budapesten. Dusev-Janics Natasa egyelőre nem akar nyilatkozni az ü



„Az olimpia a cél” - mondta a hétszeres magyar világbajnok kajakos, Benedek Dalma. Választott klubja ugyan még nincs, de azt már eldöntötte: szerb színekben indul a versenyeken. Megteheti, hiszen férje szerb. A sportolónő a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek már bemutatta házasságlevelét, így a vonatkozó szabályok értelmében kötelesek elengedni őt. Ha minden a tervek szerint alakul, hamarosan elkezdhetik a közös felkészülést a szintén Szerbiába készülő Dusev-Janics Natasával.„Azt gondoltuk, hogy ha már mindketten átigazolunk, akkor dolgozzunk össze, esetlegesen ki is próbáljuk a párost, hogy megy, hátha nagyon jól fogunk menni” - mondta Benedek Dalma.Nem csak Benedek Dalma és Dusev-Janics Natasa szánta el magát az országváltásra a női kajakos mezőnyből: spanyol, osztrák, ciprusi és ausztrál színekben is eveznek magyar lányok. Dalma mindenesetre optimista. „Elég sokan ijesztgettek, hogy most mi lesz, hogy odamész, téged nem fognak várni, és nem fognak szeretni, persze ellenfél leszek az ottani lányoknak. Mondjuk a négyes, amelyik az olimpián indult, ők mind a négyen magyarok, és én nagyjából ismerem is őket, és elég jó kapcsolatunk van. Remélem, hogy nem ellenségként, hanem inkább ellenfélként fognak fogadni és barátsággal.”A végleges döntés a kajakosok ügyében november elejére várható, addig Benedek Dalma Szolnokon folytatja az edzést. Szerb színekben  Benedek Dalma (2012-09-20 - 16:25)Benedek Dalma hétszeres magyar világbajnok kajakos ezentúl szerb színekben versenyez. Az MTK egykori versenyzője elköszönt klubjától, s a szerb válogatott Dušan Ružičićtyel kötött házasságáról szóló okmányt már benyújtotta a magyar szövetségnek, amely köteles szabad utat adni a versenyzőnek.
kajak
átigazolás
Janics Natasa
Benedek Dalma

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.