Ugrás a tartalomra

A Chelsea nyerte az európai Szuperkupát

2021.08.12
17:49
Forrás
MTI
A meccs hőse Kepa Arrizabalaga, a Chelsea kapusa.

A Chelsea nyerte az európai Szuperkupát, miután az 1-1-es döntetlen után, tizenegyespárbajban 6-5-re legyőzték a Villarrealt.

A Chelsea kezdett aktívabban és az első félidő első felében hatalmas labdabirtoklási fölényben játszott, ami a 27. percben érett góllá: Havertz bal oldali lapos beadására középen Zijecs egyedül érkezett középen. A gólszerzőt az első játékrész hajrájában sérülés miatt le kellett cserélni, Gerard Moreno hatalmas erejű lövése pedig a ráadásban a keresztlécet találta telibe.

A fordulás után hat perccel újabb kapufát lőtt a Villarreal, amely átvette a találkozó irányítását és veszélyesebben játszott ellenfelénél. Tomas Tuchel, a Chelsea vezetőedzője a félidő derekán hármat cserélt, egy szép összejáték után - Dia sarokkal készítette le a labdát a tizenhatoson belül - Gerard Moreno révén ennek ellenére egalizált a Villarreal. A kapott gól után ismét magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak a londoniak, de a rendes játékidőben újabb találat nem esett.

A meccs hőse a Chelsea spanyol kapusa, Kepa Arrizabalaga lett, akit a 119. percben, direkt a büntetőpárbajra cseréltek be, ahol aztán két lövést is kivédett, amivel megnyerte csapatának a kupát. Az idei Szuperkupa-döntőt Észak-Írország fővárosában, Belfastban rendezték meg.

Chelsea
Szuperkupa

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.