Ugrás a tartalomra

A címvédő Franciaország bedarálta Ausztráliát

2022.11.22
22:10
2022.11.22
22:39
Forrás
M4sport, nemzetisport.hu
Nagy lépést tett meg a továbbjutás felé vezető úton a Franciaország, hiszen a D-csoport nyitó meccsén Dánia 0–0-s döntetlent játszott Tunéziával.

A címvédő Franciaország 4–1-re diadalmaskodott Ausztrália felett kedden, a Katarban zajló labdarúgó-világbajnokság D-csoportjában.

Meglepetéssel indult a találkozó, az ausztrálok szerezték meg a vezetést, Craig Goodwin a felső sarokba lőtt. A Didier Deschamps által irányított címvédő francia válogatott átvette az irányítást, Théo Hernandez beadására Adrien Rabiot érkezett kiváló ütemben, aki a 30. válogatott mérkőzésén harmadik gólját szerezte meg. Öt perccel később, a 32. percben Giroud találatával már átvette a vezetést Franciaország.

A második félidőben még nagyobb francia fölény alakult ki. A 68. percben az ausztrál kapus, Mathew Ryan tehetetlen volt – Mbappé balról, éles szögből pontatlanul lőtt, Ousmane Dembélé visszaadta neki középre a labdát, és öt méterről a kapu jobb alsó sarkába fejelt. A 72. percben aztán ismét jött Giroud, fejesével 4–1-re módosította az eredményt.

A franciák így a D-csoport élére ugrottak. A második helyen Tunézia, a harmadikon Dánia, a negyediken Ausztrália áll.

Katar 2022
labdarúgó-világbajnokság
foci-vb

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.