Ugrás a tartalomra

Crossfit-versenyzők izzadtak Zentán

2018.02.17
17:11
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
Zentán negyedik alkalommal rendezték meg az Only Lungs versenyt, amelynek keretében Crossfit-versenyzők mérhették össze erejüket és állóképességüket. A mérkőzésnek a Zentai Sportcsarnok adott otthont.

Földesi Csaba nem először jár a zentai bajnokságon. Makóról érkezett, és eddig nagyon szép eredményeket ért el. „Erre a versenyre már harmadik éve járunk a csapatunkkal a téli és a nyári fordulóra egyaránt, és számon tartjuk, szeretjük ezt a versenyt nagyon, mindig készülünk rá.”

Lőrinc Tímea, a Zentai Magyar Kamaraszínház színésze is részt vett a versenyen. Bár megterhelőnek érezte az első kört, mégsem bánta meg, hogy benevezett erre a versenyre. „Kíváncsiságból jöttem el, meg azért, mert a Fit for life klubban, ahova én járok, már többen megpróbálták, én is eldöntöttem, mivel tornázós időszakon vagyok túl, és a kondimnak most a magas fokán vagyok az eddigi életemhez képest. Én csak fejlődni szeretnék, de a tapasztalatokból kifolyólag most érzem magam legfittebbnek, és ezért éreztem úgy, hogy kipróbálom a versenyt.”

Montenegróból és Magyarországról is jöttek versenyezni vágyók, akiknek többsége hónapok óta készül erre a mérkőzésre. Kaszab Zsolt, edző, Magyarország: „Igazából mi folyamatosan készülünk erre a versenyre, az általunk vezényelt csoportos órák heti rendszerességgel vannak megtartva, amelyeken nagyon hasonló feladatokat szoktunk végrehajtani.”

Idén 120 jelentkező indult az erőt próbáló megmérettetésen. A résztvevők három korcsoportban mérkőzhettek meg egymással. Aleksandar Zelić, főszerevező, Only Lungs: „Ez egy olyan edzésforma, ami az egész testet megdolgoztatja, tehát minden izomcsoport meg lesz dolgoztatva. Először evezés lesz, amivel a tüdőkapacitást teszteljük le, utána lesz súlyzós gyakorlat, ott inkább az erőre megyünk, tehát megpróbálunk egy olyan versenyt csinálni, ahol minden le lesz tesztelve.”

A Crossfit Amerikából származó sport, de ma már világszerte közkedvelt a mozogni vágyók körében, hiszen ez az edzésforma kitartást, fizikai erőlétet és kondíciót is igényel.

Zenta
Only Lungs
Crossfit
verseny

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.