Ugrás a tartalomra

Cseh-tunéziai összecsapás a wimbledoni női döntőben

2023.07.15
13:11
Forrás
Pannon RTV
A tunéziai Onsz Dzsabőr lesz a cseh Marketa Vondrousová ellenfele a wimbledoni teniszbajnokság női egyes versenyének döntőjében.

A cseh Marketa Vondrousova az elődöntőben két szettben győzte le az ukrán Jelina Szvitolinát. Ez volt az első alkalom, amikor a füves pályás Grand Slam-torna női mezőnyében elődöntőt játszott két olyan teniszező, aki nem volt kiemelt. Vondrousovának ez lesz a második döntője Grand Slam-tornán – 2019-ben Párizsban kikapott az ausztrál Ashleigh Bartytól -, a WTA-sorozatban pedig a hatodik fináléja. Eddigi mérlege egy siker és négy vereség.

A második elődöntőben a hatodik kiemelt Dzsabőr és a világranglistán második Arina Szabalenka mérkőztek meg. A három szettes összecsapást 2:1-re végül az afrikai hölgy nyerte. Dzsabőr sorozatban másodszor játszhat döntőt Wimbledonban, ahol tavaly három szettben kikapott a kazah Jelena Ribakinától.
A női egyes döntője ma 15 órakor kezdődik.

Eredmények, női egyes, elődöntő:
Onsz Dzsabőr (tunéziai, 6.)-Arina Szabalenka (fehérorosz, 2.) 6:7 (5-7), 6:4, 6:3
Marketa Vondrousova (cseh)-Jelina Szvitolina (ukrán) 6:3, 6:3

tenisz
Wimbledon

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.