Ugrás a tartalomra

Davis Kupa - Piros Zsombor nyert, 3-2-re győztek a németek Tatabányán

2024.02.03
18:55
2024.02.03
19:08
Forrás
MTI
Piros Zsombor tét nélküli mérkőzésen legyőzte Kevin Krawietz-et, így a németek 3-2-re nyerték meg a Tatabányán rendezett tenisz Davis Kupa-selejtezőt a magyar válogatott ellen.

A párharc zárófelvonását némi huzavona előzte meg, mivel először azt jelentette be a műsorközlő, hogy vége a programnak. A már győztes vendégek ennek megfelelően boldogan fotózkodtak egy hatalmas "Qualified" (Továbbjutott) táblával, a kapitányok és a játékosok interjúkat adtak a pályán, de egyszer csak kiderült, hogy a két kapitány közös döntése alapján lejátsszák az ötödik meccset is.

Addigra a hatezres Multifunkcionális Sportcsarnok telt házas közönsége a felére fogyatkozott, ám ők hangos ovációval fogadták, hogy Piros és a párosspecialista Krawietz vív még egy bemutató jellegű összecsapást.

A világranglistán 129. magyar fej-fej mellett haladt a csak páros ranglistahelyezéssel rendelkező, ebben a műfajban kétszeres Roland Garros-bajnok ellenfelével, majd egy bréket követően, 6:5-nél a szettért adogatott. Csakhogy Krawietz visszabrékelt, a rövidítésben viszont végig Piros volt a jobb, és egy látványos átemeléssel lezárta a játszmát.

A folytatás 0:2-vel indult, de a hazai kedvenc hamarosan utolérte egyre lassabban mozgó riválisát, 5:3-nál már a mérkőzésért szervált, és egy ásszal befejezte a találkozót, amely 1 óra 19 percig tartott.    

"Köszönöm mindenkinek, aki itt maradt. Kellett idő, amíg belejöttem ebbe a barátságos meccsbe, nem volt nagyon magas a színvonal, de jó volt újra pályára lépni a Davis Kupában" - nyilatkozta boldogan.

A párharcot megnyerő, háromszoros Davis Kupa-bajnok németek tehát 3-2-es összesítéssel jutottak tovább a DK-finálé 16 csapatos csoportkörébe, a vesztes magyar együttes pedig osztályozót vív ősszel.    
    
    Végeredmény:
Magyarország-Németország 2-3
------------------------------
Piros Zsombor-Kevin Krawietz 7:6 (7-2), 6:3
    korábban:
Marozsán Fábián, Valkusz Máté-Kevin Krawietz, Tim Pütz 3:6, 6:7 (3-7)
Valkusz Máté - Jan-Lennard Struff 3:6, 2:6
    pénteken játszották:
Marozsán Fábián-Dominik Koepfer 2:6, 6:7 (4-7)
Fucsovics Márton - Jan-Lennard Struff 6:3, 7:5

Piros Zsombor
Kevin Krawietz
Davis Kupa
selejtező
magyar válogatott

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.