Ugrás a tartalomra

Đoković döntős az Australian Openen

2019.01.25
10:25
2019.01.25
12:29
Forrás
Nemzetisport.hu, B92
Az első helyen kiemelt Novak Đoković lesz Rafael Nadal ellenfele az ausztrál nyílt teniszbajnokság fináléjában.

A világelső szerb az elődöntőben, három szettben, 6:0, 6:2, 6:2 arányban meggyőző játékkal legyőzte a francia Lucas Pouille-t. A találkozó mindössze 85 percig tartott.

Đoković nem izzadt meg az első szettben, a szerb fantasztikusan teniszezett, s a 28. helyen rangsorolt Pouille összes (!) adogatójátékát elvette, így villámgyorsan, 24 perc alatt 6:0-val behúzta a játszmát.

 A második szettben sem kellett sokáig várni a brékelésre, 2:1-es előnynél Đoković hozta Poullie szervajátékát, de brékelt 5:2-nél is – az elsőként rangsorolt szerb szinte hiba nélkül játszott, 32 perc kellett neki a második játszma megnyeréséhez.

A harmadik szettnél szintén 2:1-nél jött a villanás, Pouille egyszerűen nem bírt mit kezdeni a világelsővel, aki ezúttal is brékelt, ezt követően saját adogatásait pedig elképesztően simán hozta – végül 6:2-vel pontot tett a játszmára, egyúttal az összecsapásra.

 

Foto: Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

A szerb teniszező hetedszer jutott be az Australian Open döntőjébe, az előző hat alkalommal mindig sikerült nyernie. Ellenfelével, Rafael Nadallal pályafutása során ötvenharmadszor csap össze. A meccs vasárnap fél 10-kor kezdődik.

tenisz
Australian Open
Novak Đoković
Melbourne
Lucas Pouille

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.