Ugrás a tartalomra

Đoković döntős - VIDEÓ

2023.01.27
12:17
2023.01.27
12:48
Forrás
Szerbiai RTV, nso.hu
Novak Đoković bejutott a 76.5 millió ausztrál dollár összdíjazású kemény pályás ausztrál nyílt tenisztorna, az Australian Open döntőjébe.

A legjobb szerb teniszező könnyedén 3:0-ra győzte le az amerikai Tommy Pault. Đoković ellenfele a döntőben a görög Sztefanosz Cicipasz lesz, aki korábban Hacsanovot verte a másik elődöntőben.

A korábbi világelső úgy tűnt, nem kegyelmez amerikai ellenfelének, hiszen ellenállhatatlan játékkal lépett meg az első szettben 5:1-re is és szerválhatott a játszmagyőzelemért is, de ekkor Tommy Paul is elkapta a fonalat és két brékkel – saját adogatásai megnyerése mellett – visszajött a szettbe, de nem tudta rövidítésre menteni azt. Đoković 5:5 után saját szerváját semmire nyerte, majd egy brékkel lezárta a felvonást (7:5).

Đoković a második játszmát is remekül kezdte, két brék mellett könnyedén húzott el 5:0-ra négy ászának és Paul több ki nem kényszerített hibájának is köszönhetően. Az amerikai ugyan szépített, de ezt a játszmát a szerb könnyedén nyerte meg 6:1-re – úgy, hogy Đoković több játékot nyert fogadóként, mint Paul adogatóként.

A szerb világelső mostani sikerével sorozatban 27. mérkőzését nyerte meg az Australian Openen. Az oltásmizéria miatt a tavalyi tornát kihagyó Đoković ugyanis azt megelőzően a 2019-es, a 2020-as és a 2021-es AO-n is diadalmaskodott.

Đoković a közép-európai idő szerinti vasárnap délelőtti döntőben a harmadik kiemelt görög Sztefanosz Cicipasszal csap össze. A szerb 22., a görög első Grand Slam-tornagyőzelmét szerezheti meg. Cicipasznak nem lesz könnyű dolga, hiszen a szerb eddigi kilenc AO-döntőjét egyaránt megnyerte.

A férfi egyes két elődöntője rekordnézőszámot hozott a Rod Laver Arénában, ugyanis a délutáni szekcióban 25 609, az esti programban pedig 23 502 néző figyelte a helyszínről az eseményeket, azaz a 2020-as csúcsot megdöntő rekordnézőszám volt a 49 111 fővel.

Novak Đoković
Australian Open
Sztefanosz Cicipasz

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.