Ugrás a tartalomra

Đoković győzelemmel kezdett Wimbledonban

2022.06.27
18:10
2022.06.28
13:24
Forrás
Pannon RTV
Novak Đoković 3:1-re győzött a dél-koreai Kvon Szun Vu ellen a wimbledoni teniszbajnokság nyitónapján.

A két és fél órás mérkőzésen a dél-kóreainak csak időszakosan sikerült megszorongatnia Szerbia legmagasabban rangsorolt teniszjátékosát (6:3, 3:6, 6:3, 6:4). Novak a mérkőzést 15 ásszal zárta. A szerb teniszező ellenfele a következő fordulóban az ausztrál Kokkinakisz és a lengyel Majchrzak összecsapás győztese lesz.

Az idei wimbledoni teniszbajnokságon öt magyar és öt szerb teniszező is pályára lép majd. Oroszok és fehéroroszok viszont nem lesznek, hiszen a szervezők úgy döntöttek, hogy az Ukrajnában zajló háború miatt ezekből az országokból nem jöhetnek versenyzők. Így a világelső Danyiil Medvegyev sem teniszezhet. A WTA és az ATP erre válaszul úgy reagált, hogy az idei tornán nem osztanak pontokat. A címvédő Novak Đoković így biztosan elveszíti a tavaly megszerzett 2000 pontját, de motivációból nincs hiány, hiszen 21. Grand Slam sikerére hajt. Az örökranglistán jelenleg a spanyol Rafael Nadal vezet, akinek 22 Grand Slam sikere van.

Wimbledon
tenisz
Kvon Szun Vu
Novak Đoković

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.