Ugrás a tartalomra

Đoković hetedszer is megnyerte az Australian Open döntőjét

2019.01.27
12:10
2024.03.19
08:34
A szerb világelső ezzel rekorderré vált, hiszen korábban senki sem tudott ennyiszer nyerni Melbourne-ben.

Đoković hatalmas fölénnyel, három szettben 6:3, 6:2, 6:3-ra verte ősi riválisát, a spanyol Rafael Nadalt. A két teniszező 53. alkalommal csapott össze egymással. Ebből Novak Đoković 28-szor tudott nyerni, míg Rafael Nadal 25-ször.

A szerb teniszező 15. Grand Slam sikerét könyvelhette el. Ennél többet csak Rafael Nadal és a Roger Federer tudott nyerni. A spanyol 17, a svájci pedig 20 Grand Slam győzelemmel büszkélkedhet. A komoly sérülésből visszatérő szerb világelső ismét régi formájában játszik, hiszen az utolsó három Grand Slam tornát megnyerte. Amennyiben Đoković az idei Roland Garosson is nyerni tud, akkor a négy legnagyobb tenisztorna egyidejű címvédőjévé válik, ami egyébként már egyszer sikerült a szerb klasszisnak.

 

 

Novak Đoković
Rafael Nadal
Australian Open
döntő

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.