Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Đoković vett egy koronavírus elleni gyógyszer fejlesztésével foglalkozó céget

2022.01.19
22:18
2022.01.19
22:36
Forrás
Magyar Szó, Vajdaság Ma
Nem vakcinán dolgoznak, hanem kezelésen.

Novak Đoković többségi tulajdonosa lett egy koronavírus elleni gyógyszer fejlesztésével foglalkozó dán cégnek. A szerb teniszező és felesége, Jelena Đoković közösen megvásárolta a QuantBioRes 80 százalékát. A vállalat olyan peptideket fejleszt, amik gátolják, hogy a vírus bejusson az emberi sejtbe, nem vakcinán dolgoznak, hanem kezelésen.

Đoković nem vehetett részt az idei Australian Openen, mert problémái adódtak a hatóságokkal a koronavírus elleni védőoltás miatt. Ausztrália csak oltott külföldieket fogad, a beutazási szabályok szigorúak. A 11 nap karantén, illetve meghallgatás után visszavonták a szerb teniszező vízumát, és végül kitoloncolták az országból. Kérdéses, hogy mikor, és hogyan tud majd pályára lépni. Már Franciaországban is olyan szabályt fogadtak el, amely szerint a védőoltás felvételét elutasító sportolók nem vehetnek részt a megmérettetéseken. Vannak arra utaló jelek, hogy hasonló intézkedésekre készülnek más országok is.

Novak Đoković
koronavírus
QuantBioRes

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.