Ugrás a tartalomra

Döntős a Babos, Mladenović páros

2018.05.11
21:31
Forrás
MTI
A harmadik helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenović páros pénteken döntőbe jutott a madridi salakpályás tenisztorna női versenyében.

A magyar, francia duó a legjobb négy között döntő rövidítésben győzte le a másodikként rangsorolt Andrea Sestini Hlavackova, Barbora Strycova cseh kettőst.
Babosék simán nyerték az első játszmát, a másodikban viszont a rivális hengerelt. A döntő rövidítésben a magyar, francia kettős 6-1-re elhúzott, ám a csehek egyenlítettek. Innen Babosék sorozatban három pontot szereztek, és végül a harmadik meccslabdájukat értékesítették.
Babosék a szombati fináléban az első helyen kiemelt Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina orosz párossal mérkőznek. Tőlük a 2015-ös wimbledoni elődöntőben, valamint idén március 15-én az Indian Wells-i elődöntőben kikaptak, idén január 26-án az ausztrál nyílt bajnokság döntőjében viszont a magyar, francia kettős nyert.
A magyar játékos honlapján elmondta, hogy a pénteki meccsen a cseh páros egyre jobban játszott, ők pedig elveszítették a játékuk intenzitását, de örül annak, hogy a döntő rövidítésben hatékonyak voltak.
„Fontosak ezek a győzelmek, a tegnapi is, hiszen megmutattuk az ellenfelünknek, tudunk ellenük is győzni" - fogalmazott Babos.
Kiemelte azt is, hogy a szombati fináléban az egyik legnagyobb ellenfelük, Makarova és Vesznyina áll majd a háló túloldalán.
Babos jelezte: megkapta a hírt, hogy a jövő heti római tornán főtáblára került.

    Eredmény, női páros, elődöntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenović (magyar, francia, 3.)- Andrea Sestini Hlavackova, Barbora Strycova (cseh, 2.) 6:2, 3:6, 10-8 - döntő rövidítés

Babos Tímea
Kristina Mladenović
Madrid
tenisz

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.