Ugrás a tartalomra
Tanjug/Strahinja Acimovic

Dušan Duda Ivkovićra emlékeztek a parlamentben

2021.09.20
18:45
2021.09.20
18:58
Aleksandar Vučić szerb államfő azt mondta, büszke arra, hogy Szerbiának volt egy ilyen embere, aki bár fizikailag eltávozott, de soha nem hagyja el Szerbiát, és az ország sem fogja őt elfelejteni.
Tanjug/Strahinja Acimovic

Kommemorációt tartottak az elhunyt Dušan Duda Ivković tiszteletére a szerb köztársasági parlamentben. A sikeres kosárlabdaedző 78. életévében halt meg. A szerb kosárlabda szövetség elnöke, Predrag Danilović kiemelte, a szervezetük, valamint a jugoszláv és a szerb kosársport sem lenne az ami, ha nem lett volna Ivković.

Tanjug/Strahinja Acimovic

Dušan Duda Ivković Jugoszlávia válogatottjával 1989-ben, 1991-ben és 1995-ben is Európa-bajnoki aranyérmet szerzett. Szövetségi kapitánya volt a szerb férfi kosárlabda-válogatottnak 2008 és 2013 között. 2009-ben csapatával második lett az Eb-n Lengyelországban.

Dušan Duda Ivkovićot kedden helyezik örök nyugalomra Belgrádban.

Tanjug/Strahinja Acimovic
Dušan Duda Ivković

Most

12:28

Kevés termés, alacsony ár - Bajban az almatermesztők

Már évek óta nem kecsegtető az almatermesztők helyzete Szerbiában, így Észak-Bácskában sem. Sem az időjárás, sem a piaci és felvásárlói körülmények nem kedveztek a termelőknek. Azt mondják, ennyi pénzért nem éri meg külföldre szállítani.
11:07, Frissítve: 11:15

Új helyszínre kerül a palicsi Kalandpark

Az elmúlt év októberében még a strandon kezdték el építeni, immár viszont a Palicsi Állatkertben kapott helyet. Az erről szóló döntést a helyi önkormányzat és a Palics Park Kft. közösen hozta meg.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.