Ugrás a tartalomra

Dušan Duda Ivkovićra emlékeztek a parlamentben

2021.09.20
18:45
2021.09.20
18:58
Aleksandar Vučić szerb államfő azt mondta, büszke arra, hogy Szerbiának volt egy ilyen embere, aki bár fizikailag eltávozott, de soha nem hagyja el Szerbiát, és az ország sem fogja őt elfelejteni.

Kommemorációt tartottak az elhunyt Dušan Duda Ivković tiszteletére a szerb köztársasági parlamentben. A sikeres kosárlabdaedző 78. életévében halt meg. A szerb kosárlabda szövetség elnöke, Predrag Danilović kiemelte, a szervezetük, valamint a jugoszláv és a szerb kosársport sem lenne az ami, ha nem lett volna Ivković.

Dušan Duda Ivković Jugoszlávia válogatottjával 1989-ben, 1991-ben és 1995-ben is Európa-bajnoki aranyérmet szerzett. Szövetségi kapitánya volt a szerb férfi kosárlabda-válogatottnak 2008 és 2013 között. 2009-ben csapatával második lett az Eb-n Lengyelországban.

Dušan Duda Ivkovićot kedden helyezik örök nyugalomra Belgrádban.

Dušan Duda Ivković

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.