Ugrás a tartalomra

Eddigi legfontosabb mérkőzésre készül a TSC

2023.05.26
14:35
2023.05.26
16:07
Forrás
Pannon RTV
A topolyai labdarúgók az újvidéki Vojvodinát fogadják a szerbiai Szuperliga utolsó fordulójában. A hazai csapatnak elegendő a döntetlen is a második hely bebiztosítására.

Könnyed edzéssel készülnek a TSC labdarúgói a Vojvodina elleni rangadóra. A tét a bajnoki második hely, de ennek ellenére feszültségnek nyoma sincs. A második helyért és az ezzel járó Bajnokok Ligája selejtezős indulásért nagy küzdelem folyik a topolyai TSC és a Čukarički között. Amennyiben az utolsó fordulóban a topolyai együttes legalább egy pontot szerez a Vojvodina ellen, akkor a Čukarički eredményétől függetlenül biztos a második hely és a legrangosabb európai kupasorozat selejtezőjében való részvétel. Az európai kupaporondon való indulást már az előző fordulóban bebiztosította a gárda, amikor Novi Pazar csapatát 4:1-re győzték le.

Palágyi Szabolcs, a TSC vezérigazgatója kiemelte: „Már az előző mérkőzésünk esetében, amikor megtudtuk, hogy biztosan másodikak vagy harmadikak leszünk, tehát nem tudunk lejjebb csúszni, hogy ne legyen csoportmeccs, akkor kicsit fel is lélegeztünk és szerintem ez már a Novi Pazar ellen is adott motivációt. Örülök annak, hogy eljutottunk idáig.”

A TSC egy szoros és nehéz mérkőzésre számít a Vojvodina ellen, de a cél természetesen a győzelem. Palágyi Szabolcs, a TSC vezérigazgatója szerint már nagyon várják a sorsdöntő mérkőzést, hiszen ezzel a meccsel nagyon mélyen beleírhatják magukat a topolyai és a szerbiai labdarúgás történetébe.

„Szerintem ha megnézzük a játékosoknak az arcát, akkor nem hiszem, hogy valakinek is az arcán az látszana, hogy ne lenne benne tűz, ne lenne benne az az érzés, hogy ha már itt van karnyújtásnyira a második hely, akkor ne élnének a lehetőséggel. Örülök ennek, nagyon jó a hangulat, ami a felkészülést illeti, ugyanúgy készülünk mint a többi mérkőzésre.”

A TSC jelenleg 74 ponttal a második a tabellán, a közvetlen rivális Čukarički 72 ponttal a harmadik helyen áll. A TSC-Vojvodina sorsdöntő rangadó vasárnap 17 órakor kezdődik.

Topolya
labdarúgás
labdarúgó Szuperliga

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.