Ugrás a tartalomra

Egy országos csúcs is megdőlt a palicsi ultramaratonon

2018.05.13
14:08
2018.05.13
16:10
Forrás
Pannon RTV
A versenyt idén szervezték meg tizenkettedik alkalommal a tóparton.

Erő, kitartás, elszántság - egyebek között ezzel a három tulajdonsággal kell rendelkezniük azoknak, akik neveznek az ultramaratoni futásra. Palicson a hétvégén kilenc ország versenyzői álltak rajthoz a 24 órás versenyen. A résztvevők 6 és 12 órás mezőnyben, valamint 50 és 100 kilométeres távokon indulhattak még. Országos csúcs is született egyéniben.

A különleges verseny résztvevői még az éjszaka folyamán sem álltak meg, igyekeztek minél többet kihozni magukból. Sötétben is rótták a köröket.

Vasárnap délelőtt már látták a végét a versenynek. A futam utolsó óráiban is mosolyogva, fáradhatatlanul rótták a kilométereket a legkitartóbbak. Megdőlt a 24 órás futás országos csúcsa is, amit az újvidéki Ksenija Bubnjevićnek sikerült megdöntenie csaknem 192 lefutott kilométerrel. „Nagyon boldog vagyok és fáradt. Azt gondolom, hogy a boldogság majd holnap, holnap után jön el igazából, amikor kipihentem magam. Újévtől, karácsonytól készülök, akkor döntöttem el, hogy részt szeretnék venni a versenyen.”

A szabadkai Jagodity Tamás lett a 12 órás egyéni hosszútávfutás legjobbja. Elmondása szerint kitartóan és rendszeresen kell edzeni, akkor az eredmény nem marad el. „Nagyon nehéz volt, nagyon. Itt volt a barátom, akivel együtt futottam, segítségnek a barátnőm, testvéreim, család, mindenki mögöttem volt.”

A versenyzők biztatását és a helyszínen való műsorvezetést kolléganőnk, Facković Melisa, a Pannon Presszó egyik házigazdája vállalta. Számára egy új kihívás volt, de úgy érezte jó teljesítette a feladatot. „Először csináltam, úgy érzem, hogy van még mit gyakorolni, de ha lesz legközelebb, akkor jobb lesz, de én meg vagyok elégedve, remélem a szervezők is.”

A Palicsi Ultramaratont idén 12. alkalommal szervezték meg. A versenyt, annak ellenére, hogy erős fizikai és mentális megterhelést jelent a futók számára, évről-évre egyre többen vállalják. Az ultramaratonnak nevezzük egyébként azokat a versenyeket, amelyek hosszabbak a 42,195 kilométeres maratoni távnál.

ultramaraton

Most

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.