Ugrás a tartalomra

Együtt készülnek a nemzetközi megmérettetésekre

2024.04.05
10:27
2024.04.05
16:49
Forrás
Pannon RTV
Egyhetes edzőtáborban közösen készülnek a szerbiai és magyarországi birkózók a Vajdasági Birkózóakadémián. A fiatal sportolókra sűrű tavasz vár, a szerbiai sportolók legfontosabb versenye a 2 hónap múlva megszervezésre kerülő Európa-bajnokság lesz.

Közel 60 magyarországi és szerbiai U17 és U20-as korosztályú fiatal edz együtt kedd óta. A fiatalok gőzerővel készülnek, hiszen számos verseny áll a sportolók előtt. Aki pedig fejlődni akar ebben a sportágban, az itt megkapja a szakmai támogatást.

Pék Zalán, birkózó, Zenta: „A hét az nagyon jó volt, hiszen itt vannak a magyarok és tudunk együtt edzeni, sokat tudunk egymástól tanulni. Versenyem a hétvégén lesz.”

Cakó Zoltán, birkózó, Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület, Magyarország:
„Vannak különbségek, de így legalább együtt fejlődünk, minél több birkózói sajátosságot megtapasztalunk. Megterhelő, de ki lehet bírni.”

A magyarországi Kozma István Magyar Birkózó Akadémia sportolói már nem először járnak a Vajdasági Birkózóakadémián. Itt komoly felkészülési edzések folynak, melyeknek köszönhetően fejlődni tudnak a birkózók - emelte ki Cifferszky Ákos, magyarországi edző.

„Azt gondolom, hogy a jövőben is vissza fogunk térni, a korosztályos világversenyekre is össze fogjuk hangolni a felkészülést. Elsősorban azért jó, mert új ingerek érik a szerb birkózókat és új ingerek a magyar birkózókat is, és talán ez a legfontosabb a mai birkózásban.”

Az egy hetes magyarkanizsai edzőtábor célja a szezonra való felkészülés. A birkózóknak már két hónap múlva egy komoly versenyen kell majd bizonyítaniuk, ugyanis Újvidéken tartják meg a kadet és junior Európa-bajnokságot.

Frísz Krisztián, edző, Vajdasági Birkózóakadémia, Magyarkanizsa: „Most következnek a hazai versenyek, közben lesznek külföldi versenyek, plusz edzőtáborokkal. Szerencsére minden súlyban van két, három emberünk. Szóval még nem döntöttük el, hogy kik fognak indulni az Európa- bajnokságon, de meg fogjuk látni a versenyeken, az edzőtáborokban, hogy ki milyen formában lesz.”

A fiatalok egy hetes felkészítését Nemes Máté világbajnok birkózó is segítette.

birkózás
Vajdasági Birkózó Akadémia
Frísz Krisztián
Cifferszky Ákos

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.