Ugrás a tartalomra

Elhunyt David Stern, aki globális üzletté tette az NBA-t

2020.01.02
09:54
2020.01.02
10:00
Forrás
nemzetisport.hu
77 évesen elhunyt David Stern, amerikai üzletember, az NBA korábbi vezetője.

Az észak-amerikai profi kosárlabda liga közleménye alapján a halálát az az agyvérzés okozta, amit még három hete szenvedett el. Az NBA negyedik igazgatójaként 1984 és 2014 között irányította a ligát. Igazgatósága alatt vált az NBA több milliárd dolláros üzletággá és születtek olyan csillagok, mint a Micheal Jordan, Larry Bird, Magic Johnson vagy éppen LeBron James. A New York Times-nak egyszer azt nyilatkozta, hogy pályafutásának csúcsa az 1992-es olimpiai játékokon győztes amerikai kosárlabda-válogatott, a Dream Team életre hívása volt. David Stern a liga bővítésének nagy szószólója volt, 1997-ben életre hívta a nők profi ligáját, 2001-ben pedig a G League nevű utánpótlásligát.

David Stern
NBA

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.