Ugrás a tartalomra

Elhunyt Luis Suárez legendás futballista

2023.07.09
15:10
2023.07.09
16:14
Forrás
hirado.hu
Építésznek becézték a fantasztikus játékintelligenciája miatt.

Nyolcvannyolc éves korában elhunyt Luis Suárez, az 1960-as év aranylabdás futballistája. A spanyol legenda a Deportivo La Corounában kezdte pályafutását, majd az FC Barcelonához szerződött, ahol hét szezont töltött el, többek között két bajnoki címet nyert. A katalánok színeiben 253 mérkőzésen 137 gólt szerzett. A kiváló futballista 1960-ban Puskás Ferencet megelőzve nyerte el az Aranylabdát, egy évvel később, ekkor már az olasz Internazionale futballistájaként második lett. Suárez – becenevén az Építész, amelyet fantasztikus játékintelligenciája miatt kapott – a milánói kék-feketéknél is fantasztikus karriert futott, kétszer nyerte meg a Bajnokcsapatok Európa Kupáját, illetve háromszor bajnoki címet is ünnepelhetett.

Luis Suárez

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.