Ugrás a tartalomra

Elindult az árverés Maradona „Isten keze”-mezére

2022.04.20
22:21
Forrás
MTI, hirado.hu
A ruhadarabot az 1986-os labdarúgó vb-n, az angolok elleni mérkőzésen viselte.

Elindult a licit szerdán Diego Maradona mezére, amelyet az 1986-os labdarúgó-világbajnokságon, az angolok elleni mérkőzésen viselt. A mexikóvárosi összecsapáson Maradona két gólt szerzett, ezek közül a második egy félpályás szóló végén született, az első találat pedig „az Isten keze” néven híresült el: a 2020-ban elhunyt csatár kézzel ütötte a kapuba a labdát, de a játékvezető és az asszisztensek ezt nem vették észre.

A brit Sotherby’s aukciós ház árverése május 4-én zárul, és szakértők szerint nem elképzelhetetlen, hogy akár hatmillió fontot is megadnak majd a legendás ruhadarabért. A mez eddig a korábbi angol válogatott középpályás, Steve Hodge tulajdonában volt, ugyanis ő volt az, aki a 2-1-es argentin győzelemmel zárult mérkőzés után mezt cserélt legendás ellenfelével. Az argentin csatár felsője mostanáig a manchesteri nemzeti futballmúzeumban volt kiállítva.

Az eddig legdrágábban értékesített labdarúgómez Peléé volt: a brazilok háromszoros világbajnoka az 1970-es vb-döntőben hordta azt a felsőt, ami kicsit több mint 157 ezer angol fontért talált új gazdára 2002-ben.

Maradona
árverés

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.